Δημοφιλής, δραστήριος και καλλιτέχνης. O Dave Seaman και η KIKLO (entertainment) μας προσκαλούν το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στο Vintage στην Πάτρα για ένα party που θα ταρακουνήσει το dancefloor.

Πρόκειται για έναν εκ των θρύλων της ηλεκτρονικής house μουσικής που για περισσότερα από 25 χρόνια παίζει μουσική και ξεσηκώνει τα πλήθη σε όλον το κόσμo. Με gigs σε πάνω από 80 χώρες και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα clubs και φεστιβάλ του κόσμου, αμέτρητες παραγωγές και διασκευές τεράστιων επυτιχιών από μεγάλους καλλιτέχνες όπως U2, Pet Shop Boys, Michael Jackson και David Bowie, έχει κερδίσει αναγνωρισιμότητα και δικό του κοινό που φροντίζει πάντα να ικανοποιεί παράγοντας ήχο, με την δική του χαρακτηριστική υπογραφή.

Αυτό που επίσης αξίζει να αναφέρουμε για τον Seaman, είναι ότι ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε την «βίβλο των dj», το Mixmag.

Λίγο μετά την άφιξη του στην Ελλάδα μίλησε στο patrasevents.gr καλώντας τους φανς σε ένα μοναδικό party από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς!


P.E. Πριν από την εμφάνισή σου μπροστά στο κοινό, υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που κάνεις; 

D.S. "Δεν έχω ιδιαίτερη τελετουργία. Έχει να κάνει πάντα μόνο με την προετοιμασία της μουσικής. Μου αρέσει να φτάνω στο club περίπου μια ώρα πριν το set μου, ώστε να μπορώ να "διαβάσω" το κοινό και να ακούσω τι κάνει ο προηγούμενος dj. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται το "hit the ground running".

P.E. Ποια είναι τα τρία πράγματα που σoυ έρχονται στο μυαλό όταν ακούς την λέξη "Ελλάδα";

D.S. "Ζεστοί, παθιασμένοι και έτοιμοι για party άνθρωποι, υπέροχα φαγητά και φίλοι, αλλά και η λέξη "Malaka", hahaha".

P.E. Πώς βλέπεις την έκρηξη γύρω από την EDM Music;

D.S. "Η Edm έχει πολύ λίγη σχέση με αυτό που κάνω. Είναι ποπ μουσική για ανθρώπους που δεν ταυτίζονται με την underground dance κουλτούρα. Μουσική για μάζες. MacDonalds μουσική. Πραγματικά "όργωσε" τον κόσμο, αλλά νομίζω ότι έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Η underground είναι στο απόγειο ξανά". 


P.E. Πιστεύεις ότι οι djs θα είναι οι επόμενοι popstars; 

D.S. "Χα! Είναι ήδη εδώ και δεκαετίες! Οι Djs έχουν πλημμυρίσει τα charts από τα τέλη της δεκαετίας του '80". 

P.E. Ποιο είναι το αγαπημένο σoυ κομμάτι; 

D.S. "Είναι πολύ δύσκολο να αναφέρω μόνο ένα κομμάτι από όλες τις εποχές, αλλά μπορώ να σου πω ποια είναι τα πιο πρόσφατα αγαπημένα μου. Είμαι μεγάλος οπαδός του Ολλανδού παραγωγού Patrice Baumel αυτή την στιγμή. Πολλά πράγματα που έκανε πρόσφατα ήταν εξαιρετικά, ειδικά η συνεργασία που έκανε με την Audiofly, "Atacma". Έχω αγαπήσει επίσης όλη τη μουσική που έκανε το UK duo OC & Verde. Το Flauta, ειδικότερα, ήταν ένα μεγάλο κομμάτι για μένα". 

P.E. Επόμενος σου στόχος; 

D.S. "Πρέπει πραγματικά να φτιάξω ένα άλμπουμ καλλιτεχνών. Υπόσχομαι να κάνω ένα εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ δεν φαίνεται να έχω τον χρόνο. Υποθέτω ότι ποτέ δεν θα έχω τον χρόνο εκτός και αν το φτιάξω για τον εαυτό μου.

Θα δουλέψω επίσης φέτος μαζί με δύο από τους καλούς μου φίλους, τους Danny Howells & Darren Emerson με την υπογραφή "3D" κάτι για το οποίο ανυπομονώ πολύ".


Dave Seaman -- Global Underground 016: Cape Town (CD2)


Dave Seaman - My own worst enemy