Καταβολή ειδικού βοηθήματος για τους εργαζομένους που βρίσκονται σε καθεστώς «ομηρίας» και εγκλωβισμού, προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Το ειδικό αυτό βοήθημα θα ενισχύσει περίπου 1.400 εργαζομένους που βρίσκονται σε επίσχεση και σίγουρα αφορά κι αυτούς του Καζίνο Ρίου, κάτι που τόνισε άλλωστε και ο κ. Νεφελούδης.

«Το 2018, με την ευχή για άμεση επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και την οριστική έξοδο από την επιτροπεία, ανοίγει με μια χαραμάδα ελπίδας για εκατοντάδες εργαζόμενους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε επιχειρήσεις υπό πτώχευση και βέβαια τις οικογένειές τους».

Η πρώτη πράξη σε αυτή την περίοδο είναι ότι συντομότατα προκηρύσσεται το Πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί ήδη από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αφορά στην ενίσχυση των εγκλωβισμένων εργαζόμενων.

Οι σχετικές λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν, ενώ σε αυτό θα ενταχθούν εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι από τα Σ/Μ Καρυπίδης, Βασίλαγας, από τον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ κά.

Παράλληλα, αυτή τη περίοδο έχει ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για την καταβολή του εκτάκτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ σε εργαζόμενους που είναι σε επίσχεση ή αντιμετωπίζουν την απειλή της ανεργίας από διάφορους κλάδους.

Προτεραιότητα ως γνωστόν δίνεται σε τομείς της οικονομίας, όπου τα προβλήματα, παράλληλα με τα αδιέξοδα, έχουν συσσωρευτεί για τους ίδιους τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους, αλλά και τις οικογένειές τους, στα Μέσα Ενημέρωσης και το χώρο των Αλυσίδων Λιανεμπορίου - Σ/Μάρκετ υπό πτώχευση ή διάλυση.

Ήδη έχουν εκδοθεί οι σχετικές ΚΥΑ, δημοσιεύονται ή/και έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ οι αποφάσεις για την καταβολή του βοηθήματος άμεσα 1.400 εργαζόμενους ενώ το συνολικό ποσό αναμένεται να ξεπεράσει το 1,4 εκατ. ευρώ.