Με μία νέα Λυρική βραδιά με θέμα Ανατολή – Δύση: Πάλη πολιτισμών συνεχίζει η Λυρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και το operaLife τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Η τρίτη κατά σειρά μουσική βραδιά του Int. OperaStudio έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, στις 21:00

Με στόχο τη μουσική απόλαυση, την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα, τη διείσδυση σε ένα ποικιλόμορφο κοινό με σκοπό την προώθηση της κλασικής μουσικής , το operaLife στηρίζει την επαφή με την τέχνη της λυρικής μουσικής, ως μια διαδικασία δια βίου μάθησης, αλλά και ως διεργασία διεύρυνσης κοινού.

Στόχος μας  είναι η βαθύτερη σύνδεση με το κοινό, μέσω μίας ουσιαστικότερης γνωριμίας με τη μαγική τέχνη του λυρικού τραγουδιού. Η Λυρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ ευελπιστεί με το operaLife να συμβάλει στην προσέλκυση νέων στο χώρο της κλασικής μουσικής αλλά  και στη θεματολογική προετοιμασία της φετινής κεντρικής οπερατικής παραγωγής, της όπερας του W. A. Mozart, «Η Απαγωγή από το Σεράι», της οποίας η πρεμιέρα  θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2018.

Κάτω από αυτή την προοπτική οι λυρικές βραδιές εστιάζουν στα βασικά θέματα  της όπεραςτου Mozart, «Η Απαγωγή από το Σεράι»: «Έρως γλυκύπικρος», «Ανατολή-Δύση: Πάλη πολιτισμών», «Έρως Τύραννος».

 Οι λυρικές αυτές βραδιές θα δώσουν τη δυνατότητα μίας σταδιακής εισαγωγής σε ένα από τα πιο σημαντικά λυρικά δράματα του Μότσαρτ, το οποίο διακρίνεται για το συναισθηματικό του βάθος και την ωριμότητα της σύλληψης. Θα ακουστούν άριες από άλλα οπερατικά έργα τόσο του Mozart, όσο και άλλων συνθετών, οι οποίες συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα βασικά θέματα της όπερας «Η Απαγωγή από το Σεράι».

Η όπερα αυτή πέρα από μία «εξωτική περιπέτεια» θέτει ερωτήματα πάνω σε υπαρξιακές εμπειρίες της ζωής όπως ο έρωτας, η ζήλεια, η απογοήτευση και η απληστία.  Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, το κοινό θα ταξιδέψει στον μαγευτικό κόσμο του Λυρικού Θεάτρου σε μια πάλη διαφορετικών πολιτισμών.

Συντελεστές:

Μονωδοί του Int. OperaStudioΠάτρας:  

KseniiaIsavnina, υψίφωνος

Μαριάννα Μεσσάλα, μεσόφωνος

Μάριος Μανιατόπουλος, τενόρος

Χρύσα Πανταζοπούλου, μεσόφωνος

Λένα Σουρμελή, υψίφωνος

Guest: Μαριλένα Στριφτόμπολα, υψίφωνος 

Στο πιάνο:

OlenaFedko

Τίμοs Γεννάτος

Βασίλειος Λάζαρης

Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος

Μουσική Διδασκαλία:

Φαίδρα Γιαννέλου

Σκηνοθετική Επιμέλεια:

Michael Seibel

Επιστημονικός Σύμβουλος:

Γεώργιος Π. Τσομής

Τιμή εισιτηρίων για τις λυρικές βραδιές: 10 € κανονικό, 8 € φοιτητικό, 5 € ανέργων