Ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, Γιάννης Λάμπρου επανέρχεται στο θέμα των δημοτικών παιδικών σταθμών με διόρθωση - απολογία σε προηγούμενό του άρθρο για το θέμα. Ο κ. Λάμπρου τονίζει πως όταν οι πιστώσεις για το 2018 στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου από την ΣΑΤΑ είναι μόλις 400.000 τότε το να διεκδικείς 1.200.000 είναι μια διεκδίκηση αίολη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Οφείλω να απολογηθώ για το άρθρο μου σε σχέση με τους παιδικούς σταθμούς. Όχι, βέβαια, για τα όσα υποστήριξε ο κ. Τουλγαρίδης στη συνέχεια.

Για αυτά δεν παίρνω ούτε λέξη πίσω.Αλλά για το ότι χαρακτήρισα τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής έωλους (έωλος, ο παλιός, ο πεπαλαιωμένος, ο παρωχημένος). Όχι ότι δεν είναι. Αλλά το νόημα της συγκεκριμένης πρότασης ήταν ότι οι ισχυρισμοί της είναι αίολοι (αίολος, ο ευμετάβλητος, ο ορμητικός, ο πλουμιστός, και κατ'  επέκταση ο πανούργος, ο αβάσιμος, ο μετέωρος).

Θα μπορούσα, βέβαια, να ισχυριστώ ότι το να διεκδικείς τη χρηματοδότηση ενός έργου με το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού του, όπως η κατασκευή του κτιρίου της οδού Μανιακίου, δηλαδή με 1.200.000 Ευρώ είναι ένας ισχυρισμός έωλος αφού είναι γνωστό ότι κανένα τεχνικό έργο δεν κοστίζει, τελικά, όσο προϋπολογίζεται. Όταν, μάλιστα, οι πιστώσεις για το 2018 που αποτυπώνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και προέρχονται εξ ολοκλήρου από την ΣΑΤΑ, δηλαδή από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι μόλις 400.000 τότε το να διεκδικείς 1.200.000 είναι μια διεκδίκηση αίολη".