Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων για το πολυνομοσχέδιο αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, η κυβέρνηση φέρνει στην βουλή για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο - φωτιά με όλα τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.

Πιο συγκεκριμένα οι διατάξεις που κατατίθενται στη βουλή, μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν:

- Το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία με την αύξηση της απαρτίας στο 50% των εγγεγραμμένων μελών για την κήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Αυτό που στην πραγματικότητα θέλουν είναι να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Να περνάνε τα βάρβαρα μέτρα χωρίς αντιδράσεις. Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη που μας αφορά όλους. Συναδέλφισσες συνάδελφοι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ στόχος τους είναι να διαλύσουν τα σωματεία να μην συνδικαλίζονται οι εργαζόμενοι να μην διεκδικούν το δίκιο τους.

- Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στο εξής θα αφορούν και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όσοι δεν μπορούν για παράδειγμα να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ θα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

- Επαναδιατυπώνεται η νομοθετική ρύθμιση που αφορά στο αφορολόγητο αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού να μειωθεί το αφορολόγητο μέσα στο 2018 αντί για το 2019., γεγονός που θα οδηγήσει στη απώλεια τουλάχιστον ενός μισθού.

- Στο κλάδο μας επεκτείνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, ετοιμάζεται ηλεκτρονικό φακέλωμα και αξιολόγηση διαρκείας.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, το μεταμνημονιακό μέλλον για το οποίο μιλάει η κυβέρνηση πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών άλλα και στα μέτρα διαρκείας που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση. Τα περί εξόδου από την κρίση είναι ψέματα. Οι εργαζόμενοι βιώνουμε καθημερινά την κρίση στο πετσί μας. Το πολυνομοσχέδιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα βιομηχάνων, εφοπλιστών, επιχειρηματικών ομίλων Ε.Ε., ΔΝΤ στοχεύοντας στην καταστολή του εργατικού λαϊκού κινήματος, σε νέα επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα και την λαϊκή κατοικία.

Ειδικά για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Το δικαίωμα στην απεργία το έχει κατακτήσει η εργατική τάξη με αμέτρητους αγώνες και θυσίες. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περάσουν την διάταξη που καταργεί ουσιαστικά την απεργία.

Απαιτούμε την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας που βάζει εμπόδια στην προκήρυξη της απεργίας. Διεκδικούμε την ανάκτηση όλων των απώλειών μας.

Συμμετέχουμε μαζικά στην στάση εργασίας από τις 12.00 έως την λήξη του ωραρίου την ημέρα που θα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση των εργατικών σωματείων την Δευτέρα 15 /1 στις 18.30 έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα."