Διπλό μέτωπο στην αγορά της Πάτρας μεταξύ εμποροϋπαλλήλων και εμπόρων.

Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για να προχωρήσουν τα καταστήματα σε «λευκή» νύχτα την ημέρα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, (το Σάββατο 20 Ιανουαρίου) δεν βρίσκει σύμφωνους του εμποροϋπαλλήλους της Πάτρας που αντιδρούν και σκοπεύουν να κατέβουν σε απεργία.

Από την άλλη το άνοιγμα των καταστημάτων αυτή την Κυριακή, σε συνδυασμό με την περίοδο των εκπτώσεων που ήδη έχει ξεκινήσει, είναι ένα ακόμα σημείο που φέρνει τους υπαλλήλους σε κόντρα με τους εμπόρους, θεωρώντας ότι ημίμετρα στο «Ποτέ την Κυριακή» δεν μπορούν να υπάρχουν.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Ρώρος, ωστόσο διευκρίνισε ότι η πρόταση του φορέα δεν μιλάει για λευκή νύχτα, αλλά προτείνει να παραμείνουν τα καταστήματα της Πάτρας ανοικτά έως αργά τα μεσάνυχτα, συμμετέχοντας και αυτά στην γιορτή της πόλης.

Πάντως, οι εμποροϋπάλληλοι είναι κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες προτάσεις, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν έχουν αποτέλεσμα για την αύξηση του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά λειτουργούν εις βάρος του κλάδου τους, καθώς πρόκειται για υπερωρίες που στις περισσότερες των περιπτώσεων, αν όχι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν πληρώνονται.

Για αυτό και φέρονται αποφασισμένοι να ζητήσουν την βοήθεια και την συνδρομή όλου του εργατικού κινήματος για να περάσουν τέτοιου είδους προτάσεις. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής των Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας, Σάββα Τζάκη:

«Τελικά τι παιχνίδια παίζονται στις πλάτες των μικρομεσαιων επιχειρηματιών κι των εμποροϋπαλλήλων; Θα κάνει λευκή νύχτα ο εμπορικός σύλλογος για να ευνοηθούν για ακόμη μια φορά τα πολυκαταστήματα και μερικοί επιχειρηματίες στο κέντρο αδιαφορώντας για τους συνάδελφους τους που είναι εκτός κέντρου;

Η νοοτροπία των πολυκαταστημάτων για ανοικτά καταστήματα 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα φαίνεται αρχίζει και επηρεάζει και τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου».