Ενσυνείδητη Διατροφή, Mindful Eating, σημαίνει να είμαι παρών/ούσα στην εμπειρία του φαγητού και στις αντιδράσεις του σώματός μου σε αυτό. Σημαίνει να γνωρίζω τα σήματα του σώματός μου που δηλώνουν ότι πεινάω, ότι χόρτασα, ότι νιώθω ικανοποίηση και πληρότητα κάνοντας χρήση όλων των αισθήσεων μου (γεύση, όσφρηση, ήχο, υφή, εικόνα). Σημαίνει να έχω επίγνωση των σκέψεων, των επιθυμιών και των συναισθημάτων μου, χωρίς να με κρίνω για αυτά. Σημαίνει να επιλέγω κάθε στιγμή εάν, πόσο και τι θα απολαύσω χωρίς να αποκλείω ή να απαγορεύω τροφές. Σημαίνει να αποδέχομαι και να φροντίζω το σώμα και την ψυχή μου.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να τρώνε με έναν τρόπο που να είναι ταυτόχρονα θρεπτικός και απολαυστικός για το σώμα τους, δείχνοντας σεβασμό στις ανάγκες και τις επιθυμίες του.
Αυτή η εισαγωγική συνάντηση έχει σχεδιαστεί για να «πάρετε μια γεύση» των βασικών αρχών της Ενσυνείδητης Διατροφής (Mindful Eating). Η συνάντηση θα είναι βιωματική και θα περιλαμβάνει ασκήσεις Ενσυνείδητης Διατροφής και επαφής με το σώμα μας.

Συντονίστρια: Μαρία Λεοντίου, BSc Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη στη θεραπεία Gestalt, PgD in Counseling, MSc in Health Psychology, Mindfulness Based-Eat Instructor.

Τηλ επικοινωνίας: 2610 341700 & 6944538541

Χώρος συνάντησης: Μιαούλη 48, Πάτρα

Η συμμετοχή στη συνάντηση δεν έχει οικονομικό κόστος.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης είτε τηλεφωνικά στο 6944538541 είτε με προσωπικό μήνυμα.