Πριν από την κορύφωση του καρναβαλιού θα φύγουν από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στην Πάτρα τα προστατευτικά πανιά και οι σκαλωσιές που βρίσκονται εδώ και τέσσερις περίπου μήνες στην πρόσοψη του κτιρίου.

Οι εργασίες βρίσκονται στην κορύφωση τους, με στόχο την συντήρηση και την ανακαίνιση του κτιρίου, κάτι που ήταν απαραίτητο αφού το Δημοτικό Θέατρο είχε σημαντικές φθορές από τον χρόνο, από την υγρασία, αλλά και από τους βανδαλισμούς.

Με την ολοκλήρωση του έργου το Δημοτικό Θέατρο, ένα κόσμημα για την Πάτρα, θα έχει βελτιωθεί αισθητικά σημαντικά, με τους ανθρώπους του Δήμου να θεωρούν ότι θα υπάρξει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Οι σκαλωσιές και τα προστατευτικά αναμένεται να έχουν φύγει πριν από την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού και έτσι το Δημοτικό Θέατρο θα είναι έτοιμο στην μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Τα προβλήματα που ήταν ορατά στο κτίριο πλέον δεν θα υπάρχουν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αφορούσαν την πρόσοψη του θεάτρου, αφού εσωτερικά δεν έχει αλλάξει κάτι.

Αυτό που απομένει για την συνέχεια ώστε να δούμε το «Απόλλων» να παίρνει και πάλι πίσω την χαμένη του αίγλη θα είναι το έργο για την αναστήλωση του θεάτρου και του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, ένα έργο που συμπεριλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το έργο αυτό θα γίνει με βάση τις μελέτες του υπουργείου Πολιτισμού, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, θα κοστίσει 5.000.000 ευρώ.