Μπήκε το 2018 και η αναστολή από τους πλειστηριασμούς που είχαν αποφασίσει οι συμβολαιογράφοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα συνεχιστεί έως τις 31 Ιανουαρίου. 

Τι σημαίνει αυτό; Μετά το τέλος του μήνα οι πλειστηριασμοί ξεκινούν και πάλι, με το μέτωπο των πολιτών να έχει να αντιμετωπίσει ένα πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, εφόσον σταματήσουν οι ανάλογες διαδικασίες, που μπορούν να οδηγήσει τα μέλη του, ακόμα και στο αυτόφωρο.

Στην Πάτρα, έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου δέκα πλειστηριασμοί ακινήτων, όλοι για χρέη προς τις τράπεζες. Τα μέλη της ΚΥΚΑ και των υπόλοιπων συλλογικοτήτων που εναντιώνονται στους πλειστηριασμούς θα είναι για ακόμα μία φορά μπροστά από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας.

Όμως μαζί με αυτούς αναμένονται να είναι και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να μην αφήσουν τους πολίτες να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς. Είναι αρκετά πιθανό λοιπόν να δούμε και στην Πάτρα σκηνικά συγκρούσεων που είχαμε δει στην Αθήνα, μεταξύ πολιτών και αστυνομικών.

Πάντως, τα μέλη του μετώπου, δηλώνουν αποφασισμένα να "παγώσουν" και αυτή τη φορά τις διαδικασίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα στείλουν ανθρώπους τους ακόμα και έξω από τα γραφεία των συμβολαιογράφων.

Οι συμβολαιογράφοι από την πλευρά τους απέχουν από τους πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικά μέσα και στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου τους θα αποφασίσουν για την στάση που θα τηρήσουν πάνω στο θέμα, το επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη της Κίνησης, πάντως, αργά ή γρήγορα οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν και πάλι, κάτι που σημαίνει ότι έρχονται μάχες και οι μάχες αυτές θα καθορίσουν για αρκετά νοικοκυριά της Πάτρας, αν θα κρατήσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους ή θα μείνουν άστεγοι.

Βλέπετε, κανείς δεν ξέρει αν οι πλειστηριασμοί αυτοί αφορούν πρώτες κατοικίες μιας και το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ασφαλιστική δικλείδα…