Ολοένα και περισσότεροι είναι οι πολίτες που περνούν από τα γραφεία της ΔΕΗ για να ρωτήσουν τι γίνεται με το κοινωνικό τιμολόγιο και πώς θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτό.

Η μείωση του 30% στο ρεύμα σε όσους είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο, έχει κάνει αρκετούς ιδιοκτήτες να σπεύσουν να αλλάξουν ονομασία στο ρολόι του ακινήτου τους, έτσι ώστε να το δηλώσουν σε ένα άτομο της οικογένειάς τους που έχει εισόδημα κάτω των 9.000 ευρώ για να γίνουν ωφελούμενοι των ευνοϊκών όρων.

Το ζήτημα όμως είναι ότι και για να αλλάξεις όνομα στο ρολόι, χρειάζεται να πληρώσεις ακόμα, ένα ποσό της τάξεως των 20 ευρώ στην ΔΕΗ, αλλά και χρήματα που θα πρέπει να δώσεις στον ηλεκτρολόγο, τα οποία μπορεί να φτάσουν τα 150 με 200 ευρώ (ανάλογα με το μέγεθος του ακινήτου), προκειμένου να καταθέσεις το ηλεκτρολογικό σχέδιο του ακινήτου που επιβάλει η επιχείρηση.

Βλέπετε τα περισσότερα διαμερίσματα είναι παλιά και το σχέδιο τους έχει λήξει. Πάντως, το ενδιαφέρον των καταναλωτών της ΔΕΗ για το κοινωνικό τιμολόγιο είναι μεγάλο και ισχύει για όσους καταθέσουν τα χαρτιά τους μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης στο κοινωνικό τιμολόγιο μπαίνουν αυτόματα όσο έχουν πάρει κοινωνικό μέρισμα.