Πρόστιμο 110 ευρώ σε όσες νύφες αργούν να φτάσουν στην εκκλησία για τον γάμο τους επέβαλε Βρετανός ιερέας.

Ο Τζον Κόρμπιν, ιερέας σε εκκλησία του Μπέρστεντ στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας επέβαλε πρόστιμο 110 ευρώ σε όσες νύφες καθυστερούν να φτάσουν στην εκκλησία για τον γάμο τους. Όπως εξήγησε, το ποσό αυτό θα εντάσσεται στο συνολικό κόστος της τελετής και στη συνέχεια θα επιστρέφεται στα ζευγάρια που φτάνουν στην ώρα τους.

Αν όμως αργήσουν πάνω από 20 λεπτά και καθυστερήσει το μυστήριο, το ποσό θα μοιράζεται στους εθελοντές της εκκλησίας.

«Δεν το αποκαλώ πρόστιμο, αλλά εάν θέλει κάποιος να κλείσει τον χώρο για μια ώρα ή για δύο ώρες το ποσό που θα πληρώσει είναι διαφορετικό» δήλωσε ο 58χρονος ιερέας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Τα χρήματα θα μοιράζονται μεταξύ τους οι περίπου 20 εθελοντές που αφιερώνουν τον χρόνο τους για να βοηθήσουν στην τέλεση ενός γάμου, όπως για παράδειγμα τα μέλη της χορωδίας» πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι αυτοί αφιερώνουν τουλάχιστον μια ώρα από την ημέρα τους-κυρίως τα σαββατοκύριακα-που μπορεί να εξελιχθεί σε μιάμιση ώρα ή και παραπάνω αν η τελετή καθυστερήσει. Μου φαίνεται λογικό καθώς η μεγάλη πλειονότητα των γάμων-και όλοι όσοι τελέστηκαν από την αρχή του έτους- ξεκίνησαν με τουλάχιστον δέκα λεπτά καθυστέρηση... Είναι μια πρωτοβουλία που συνήθως έχει αποτέλεσμα» καταλήγει ο ιερέας.