Η Ρίτα Αντωνοπούλου θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες που γέννησε η Ελλάδα.

Πολλοί θα ζήλευαν τη πορεία της στο χώρο της μουσικής, αφού από τα πρώτα κιόλας βήματα, κέρδισε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση πολλών σπουδαίων δημιουργών, ανθρώπων που ξεχώρισαν αμέσως το ταλέντο της.

Έχει στο βιογραφικό της σπουδαίες συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να την απολαύσει σε μία σειρά από επιτυχίες πάνω στο σανίδι, μία εξ’ αυτών και η παράσταση «9:05», στην οποία καταχειροκροτήθηκε!

Φέτος, η Ρίτα Αντωνοπούλου συναντά τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους καταξιωμένους νέους Έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής. Πρόκειται για μουσική σύμπραξη για τη χαρά της δημιουργίας, για την ανακάλυψη μέσα από το παιχνίδι, για τη φλόγα που καίει, για τη στιγμή που περικλείει τα πάντα. 

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, έρχονται στην Πάτρα, Ανήμερα των Θεοφανείων, 6 Ιανουαρίου, για να παρουσιάσουν την μουσική παράσταση "Αλλιώς Κόσμος" στο θέατρο Λιθογραφείον στις 22:00 το βράδυ.

Με αφορμή, λοιπόν, την εμφάνισή της στην Πάτρα, η Ρίτα Αντωνοπούλου, μίλησε στο patrasevents.gr.

Πάμε να δούμε τι μας είπε...


Όταν βρέθηκε μπροστά στον Μίμη Πλέσσα

P.E.: Πώς ήταν η πρώτη σας οντισιόν μπροστά στον συνθέτη Μίμη Πλέσσα και πώς η συνεργασία σας μαζί του;

Ρ.Α.: "Νομίζω έτρεμαν τα πόδια μου όταν είχα πάει σπίτι του να με ακούσει. Ήμουν πολύ μικρή κι ήταν για μένα η πρώτη μου μεγάλη συνεργασία. Την πρώτη φορά που θα τραγουδούσα ζωντανά σε σκηνή δίπλα του, σηκώθηκε και με πήρε από το χέρι για να με παρουσιάσει επειδή ήξερε το άγχος μου... δεν ξέρω πόση ώρα με κράτησε, αλλά ήταν για μένα πολύ βοηθητικό και δεν το ξεχνώ. Έμαθα πολλά εκείνη την περίοδο".

P.E.: Πώς αισθανθήκατε ως κορυφαία του χορού στην παράσταση "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" μαζί με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνά Χατζησάββα και Στέλιο Μάινα;

Ρ.Α.: "Ήταν σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο για μένα και ένιωθα δέος να βρίσκομαι δίπλα σε ανθρώπους του θεάτρου που θαύμαζα χρόνια. Το έζησα όλο από πολύ κοντά κι ήταν μεγάλο σχολείο. Είναι πολύ δύσκολη η δουλειά του ηθοποιού... δυσκολότερη από τη δουλειά του τραγουδιστή. Αγαπώ το θέατρο, οπότε όταν μου δίνεται η ευκαιρία να το συνδυάζω με το τραγούδι είναι για μένα ευλογία".


Ερωτικό (Με μια πιρόγα) Ρίτα Αντωνοπούλου (Στην υγειά μας Alpha) {11/1/2014}

"Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι σπουδαίος άνθρωπος"

P.E.: Δεν μπορώ να μην σας ρωτήσω και για τις συνεργασίες σας με τους Σταμάτη Κραουνάκη και Θάνο Μικρούτσικο, οι οποίοι αναγνώρισαν στο πρόσωπό σας και τη φωνή σας το ταλέντο σας. 

Ρ.Α.: "Η θητεία μου δίπλα στον Σταμάτη είναι ανεκτίμητης αξίας για μένα. Τα όσα έμαθα θα τα κρατάω μέσα μου για πάντα. Όμως ο άνθρωπος που ουσιαστικά με σύστησε στο κοινό είναι ο Θάνος Μικρούτσικος στον οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλω το ότι συνομιλούμε αυτή τη στιγμή... Θέλω να πω δεν ξέρω πώς θα ήταν τα πράγματα για μένα αν δεν είχε βρεθεί στο δρόμο μου. Είναι σπουδαίος. Όχι μόνο σπουδαίος σα δημιουργός όπως τον αγαπάμε όλοι, αλλά σπουδαίος άνθρωπος. Αυτό είναι πάνω από όλα. Είναι για μένα μια σχέση, μια συνεργασία ζωής και θα τον ευγνωμονώ για πάντα". 

P.E.: Μετά από όλες αυτές τις συνεργασίες με καταξιωμένους και αναγνωρισμένους συνθέτεςμ αλλά και ερμηνευτές νιώθετε μεγαλύτερη ευθύνη και βάρος να αποδείξετε πράγματα στο κοινό και τους ακροατές; 

Ρ.Α.: "Πλέον δεν προσπαθώ να αποδείξω κάτι. Δε με αφορά. Με αφορά κάθε φορά να έρχονται στο τέλος και να μου λένε ότι ήμουν ακόμη καλύτερη από την τελευταία φορά. Με αφορά η εξέλιξη, το προχώρημα κι η δημιουργία. Το δρόμο μου τον έχω επιλέξει εξαρχής. Τον υπηρετώ και τον τιμώ με συνέπεια κι αγάπη. Γι' αυτό και εισπράττω αγάπη και τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου". 


"Όταν ξεκινάω κάτι καινούριο, βγαίνω στη σκηνή με 130 παλμούς κι ηρεμώ σταδιακά"

P.E.: Νιώθετε ακόμη άγχος όταν ανεβαίνετε στη σκηνή;

Ρ.Α.: "Κάποιες φορές ναι. Όταν ξεκινάω κάτι καινούριο, μέχρι να νιώσω ασφαλής, βγαίνω στη σκηνή με 130 παλμούς κι ηρεμώ σταδιακά. Αυτό νομίζω δεν τελειώνει ποτέ".

P.E.: Στη σκηνή δείχνετε ότι βιώνετε ιδιαίτερα τους στίχους που ερμηνεύετε. Αποτελεί αυτό συστατικό της επιτυχίας ενός τραγουδιστή;

Ρ.Α.: "Αυτό δεν έχει να κάνει με την επιτυχία. Αυτό είναι κάτι που είτε το έχεις είτε όχι. Για μένα δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Δεν το καταλαβαίνω αλλιώς δηλαδή. Μόνο έτσι έχει νόημα για μένα να ανέβω στη σκηνή και να μοιραστώ. Δε με νοιάζει να μοιραστώ λόγια για νότες, αλλά το ταξίδι, το συναίσθημα".

P.E.: Είστε μια ερμηνεύτρια που ενώ έχετε συνεργαστεί με τους πιο σημαντικούς Έλληνες συνθέτες κρατάτε το όνομά σας μακριά από τα media, πως το έχετε καταφέρει αυτό;

Ρ.Α.: "Κάνοντας καλά τη δουλειά μου και μόνο αυτή". 



ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ | ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΦΙΓΓΑ (21/10/18)

"Για πρώτη φορά θα έχω θεατρικό ρόλο"

P.E.: Πείτε μας και για την τωρινή συνεργασία σας με τον σπουδαίο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, έναν από τους πιο καταξιωμένους νέους έλληνες συνθέτες θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής. 

Ρ.Α.: "Ο Θοδωρής είναι το έτερον ήμισυ μου πάνω στη σκηνή. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και είναι μουσικός που καταθέτει την ψυχή του σε κάθε νότα... Αυτό είναι πολύ σπάνιο και για μένα είναι μαγικό. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας, που είναι αυτή η παράσταση, έχει καταχωρηθεί μέσα μου σαν ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έχω κάνει στην καλλιτεχνική μου πορεία μέχρι σήμερα".

P.E.: Έχετε ξανάρθει στην Πάτρα αρκετές φορές. Πώς θα χαρακτηρίζατε το κοινό της αλλά και την πόλη;

Ρ.Α.: "Είναι δικό μου μέρος και δικοί μου άνθρωποι. Έτσι νιώθω".

P.E.: Τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ρ.Α.: "Θα συνεχίσουμε αυτήν την παράσταση ίσως και το καλοκαίρι. Τώρα ξεκινάω μία νέα μουσικοθεατρική παράσταση στην Αθήνα, στο θεατρο Τζένη Καρέζη με τον τίτλο "Ένα καινούριο κόκκινο" σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Δίπλα μου θα είναι ο Ιωάννης Παπαζήσης. Ξεκινάμε μετά τα μέσα Γενάρη κι έχω μεγάλη αγωνία γιατί για πρώτη φορά θα έχω θεατρικό ρόλο... Για να δούμε αν θα τα καταφέρω σε αυτό το στοίχημα"!


Ρίτα Αντωνόπουλου - Ένα πιάνο και εγώ .