Δύο δολοφόνοι και δύο έμποροι ναρκωτικών είναι οι δραπέτες του Μεταγωγών.

Πρόκειται για τέσσερις κακοποιούς με βαρύ ποινικό μητρώο και μεγάλες καταδίκες στις πλάτες τους.

Ενδεικτικό είναι πως ο 39χρονος Γεωργιανός, ο οποίος δεν κατάφερε να τελικά να βγει από τον προαύλιο χώρο του Μεταγωγών, έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια για την ανθρωποκτονία ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Χαλκιδική. Ωστόσο και οι άλλοι τρεις, αλβανικής καταγωγής, έχουν πλούσιο «βιογραφικό». 

Μία φορά ισόβια ο 27χρονος από την Αλβανία για τη δολοφονία συμπατριώτη του στον Αγ. Λουκά στα Πατήσια, και από 20 και 25 χρόνια κάθειρξη, οι άλλοι δύο Αλβανοί, 38 και 35 χρόνων, για μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών. 

Ο απίστευτος τρόπος απόδρασης

Ούτε σε ταινία δεν έχει συμβεί τέτοια απόδραση. Οι κρατούμενοι κατάφεραν με μία λίμα να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους στον 2ο όροφο και με σεντόνια και κουβέρτες να καταρριχηθούν στο προαύλιο.

Ο 39χρονος Γεωργιανός ισοβίτης συνελήφθη σχεδόν άμεσα από περιπολία αστυνομικών όταν έγινε αντιληπτή η απόδραση. Οι άλλοι τρεις άνδρες από την Αλβανία κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο ένας από αυτούς, ο 35χρονος κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών, συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα σε καταυλισμό στο Μενίδι Αττικής μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.  

Μετά την απόδραση από την Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατηγορία της ελευθέρωση κρατουμένων, σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και αφέθησαν ελεύθεροι. Πρόκειται για τον αξιωματικό υπηρεσίας, τον σκοπό κρατητηρίων, τον σκοπό του αστυνομικού κτιρίου και τον υπεύθυνο παρατήρησης των καμερών ασφαλείας της αστυνομικής υπηρεσίας. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.