Το όνομα της μπορεί να μην λέει πολλά για μας, το ευρύ κοινό που είμαστε κολλημένοι στις τηλεοράσεις μας και στην μικρή οθόνη. 

Λέει όμως για όσους ασχολούνται με το θέατρο και πηγαίνουν σε αυτές τις μικρές παραστάσεις από κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς που παίζονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. 

Η Εύα Δημητροπούλου είναι για την ώρα μία νεαρή ηθοποιός θεάτρου που έχει κερδίσει αρκετά θετικές εντυπώσεις σε όποιες δουλειές έχει κάνει, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. 

Η ίδια λατρεύει το θέατρο και είναι μόλις 26 χρονών. Έχει καταγωγή από την Πάτρα, όμως έχει γεννηθεί στην Αθήνα και μένει μόνιμα εκεί. Μόλις τελείωσε το Λύκειο πήγε στην δραματική σχολή «Ίασμος», σε μία από τις θεωρούμενες καλύτερες σχολές και στην Αθήνα, από όπου και αποφοίτησε. 

Στη συνέχεια έπαιξε στην "Ιστορία δύο Πόλεων" του Τσαρλς Ντίκενς το 2015 στο Θέατρο Αργώ σε σκηνοθεσία Μάκη Κατσούλη, το 2016-2017 στο "Κάτι Τρελοί Κληρονόμοι" της Κορίνας Τριανταφύλλου σε σκηνοθεσία Τόλη Παπαδημητρίου στο Θέατρο Λύχνος και στην ταινία "Πανδημία" του Δημήτρη Πιατά. 

Επίσης, δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη του Αλέξανδρου Κοέν στην "Αγριόπαπια" του 'Ιψεν στο θέατρο Beton 7. Πέρα από την υποκριτική εργάζεται αυτή την περίοδο σε μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστήματος με ρούχα, ενώ ασχολείται και με την οικογενειακή της επιχείρηση στον χώρο της διαφήμισης ενδύσεων. 

Το θέατρο και η ηθοποιία είναι αυτά που αγαπά και έχει στην καρδιά της. Στην Πάτρα όπως μας λέει έρχεται συχνά για να δει συγγενείς και έχει σχηματίσει αρκετά καλή άποψη για την αχαϊκή πρωτεύουσα.


-Τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το θέατρο και ποιο ήταν το πρώτο σου ερέθισμα; 

Ασχολήθηκα με το θέατρο γιατί μέσα απ' αυτό μπορώ και εκφράζομαι πιο ελεύθερα μέσα από ρόλους και καταστάσεις. Λίγο πριν τελειώσω το Λύκειο, άρχισα να βλέπω περισσότερες παραστάσεις. Το έργο όμως που με συγκλόνισε τότε και πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την υποκριτική ήταν η "Μήδεια" σε σκηνοθεσία Ανατόλι Βασίλιεφ στο Ηρώδειο.

-Πώς νιώθεις όταν βρίσκεσαι πάνω στο θεατρικό σανίδι και τι είναι αυτό που σε γεμίζει εκεί;

Πάνω στη σκηνή νιώθω ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο κόσμους. Μπαίνω στην κατάσταση του έργου και παράλληλα παρατηρώ και το τι γίνεται στο κοινό. Αν συγκινείται, αν γελάει, αν του αρέσει αυτό που βλέπει. Αυτό που με γεμίζει είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από εμάς τους ηθοποιούς και τους θεατές μαζί, άσχετα αν είναι δράμα ή κωμωδία. Και σίγουρα το χειροκρότημα που είναι η καλύτερη ανταμοιβή.

-Πέρα από το θέατρο η τηλεόραση σε ενδιαφέρει ως μέσο και αν ναι τι θα έκανες εκεί;

Ναι θα με ενδιέφερε και η τηλεόραση και περισσότερο η συμμετοχή μου σε μια κωμική σειρά.

-Ο κινηματογράφος και η σκηνοθεσία τι ρόλο παίζουν στην πορεία σου;

Με τον κινηματογράφο έχω ασχοληθεί πολύ λίγο. Θα ήθελα να πάρω μέρος και σε άλλες ταινίες, όμως δεν γίνονται πια πολλές παραγωγές. Με τη σκηνοθεσία δεν έχω σκεφτεί να ασχοληθώ ποτέ. Σίγουρα είναι ενδιαφέρον να δίνεις την δική σου οπτική πάνω σε ένα έργο, αλλά πιο πολύ με ενδιαφέρει το πρακτικό κομμάτι και το να αποδίδω έναν ρόλο πάνω στη σκηνή. 


-Στην Πάτρα διανύουμε μία θεατρική άνθηση. Στην Αθήνα ισχύει αυτό και γιατί; 

Ναι ισχύει και στην Αθήνα. Ανεβαίνουν συνεχώς θεατρικές παραστάσεις και ενώ είναι πάρα πολλά τα θέατρα, βλέπεις να φιλοξενούνται πάνω από δύο έργα την ίδια σεζόν στον ίδιο χώρο. Συνήθως, σε τέτοιες εποχές κρίσης, ακμάζουν οι τέχνες γιατί ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να ψυχαγωγηθεί και να ξεφύγει από την καθημερινότητα του. 

-Ποια είναι τα άμεσα σχέδια που έχεις για το νέο έτος σε ότι αφορά την υποκριτική; 

Γίνονται κάποιες συζητήσεις για μια καινούργια κωμωδία που θα ανέβει τη νέα σεζόν. 

-Πώς είναι τα πράγματα για έναν νέο ηθοποιό στην Αθήνα. Υπάρχουν πράγματι ευκαιρίες για να αναδειχθεί; 

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι ηθοποιοί και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες στο να πάρεις έναν ρόλο από ακρόαση. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός. Παρ' όλα αυτά, δημιουργούνται συνεχώς θεατρικές ομάδες από φοιτητές δραματικών σχολών ή από παρέες ηθοποιών που ανεβάζουν αξιόλογες παραστάσεις και με επιτυχία.


-Σε ποια παράσταση θα ήταν το όνειρο σου να συμμετάσχεις, σε ποιο ρόλο και γιατί; 

Θα ήταν η "Μήδεια", στον ομώνυμο ρόλο. Θεωρώ ότι είναι πολύ δυνατό έργο και βλέπεις την ιστορία μιας γυναίκας που προδίδεται και φτάνει στα άκρα. Πιστεύω, είναι από τους πιο δύσκολους ρόλους του αρχαίου δράματος και για αυτό είναι πρόκληση για μια ηθοποιό. 

-Ως ηθοποιός θεάτρου κυρίως, προφανώς σου αρέσει να διαβάζεις. Ποιο θεατρικό συγγραφέα ξεχωρίζεις από τους κλασικούς, αλλά από τους σύγχρονους; 

Ο Λόρκα είναι αγαπημένος κλασικός συγγραφέας και ποιητής παράλληλα. Από τους σύγχρονους, ξεχωρίζω τον Τένεσσι Ουίλλιαμς και τον Ντάριο Φο.