Ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων θα κατασκευαστεί στην Κουρούτα. Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, η κατασκευή της μεγάλης μονάδας.

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι γνωμοδοτεί θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: «Ξενοδοχειακή μονάδα κλασσικού τύπου, 5 αστέρων, 120 κλινών», ιδιοκτησίας «ΚΟΥΡΟΥΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ Ι.Κ.Ε.», στη θέση «Αμαξίκη» Κουρούτας, ΔΕ Αμαλιάδας, Δ. Ήλιδας, ΠΕ Ηλείας.

Σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πρόκειται για μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα σε ιδιόκτητο γήπεδο συνολικής έκτασης 15.330,167 τ.μ., το οποίο έχει προκύψει από πολεοδομική συνένωση αγροτεμαχίων και γειτνιάζει με αγροτικές καλλιέργειες.

Όπως αναφέρει το patrisnews, βρίσκεται εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, εκτός ορίων οικισμού, εκτός Γ.Π.Σ., εντός Ζ.Ο.Ε (Α1), εκτός ΒΙΟ.ΠΑ, εκτός αναδασμού απέχει από την θάλασσα απόσταση 600 μέτρων περίπου και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και σύμφωνα με το εγκεκριμένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο.

Σύμφωνα με την ΜΠΕ, το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από ένα σύνολο κτιριακών όγκων που συνθέτουν την κεντρική μονάδα κοινόχρηστων λειτουργιών και την ενότητα των διαμερισμάτων η οποία είναι και αυτή ενταγμένη στην κύρια χρήση του έργου.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και εργασίες για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων.