Σημείο αναφοράς την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, όχι μόνο για την Πάτρα και την Αχαία, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων του Χιονοδρομικού Κέντρου από την στιγμή που άνοιξε στις αρχές των Χριστουγέννων, η προσέλευση του κόσμου καθημερινά κυμαινόταν όλες αυτές τις ημέρες στους 4.00 με 5.000 επισκέπτες.

Με λίγα λόγια, όλο αυτό το διάστημα από την περίοδο των Χριστουγέννων έως και την Πρωτοχρονιά, ο ο κόσμος που επισκέφτηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο ξεπέρασε τις 50.000, ενώ η επισκεψιμότητα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ακόμα και μετά το Σαββατοκύριακο των Θεοφανείων.

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Λεωνίδας Σπυρόπουλος μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει: "Είμαστε κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι από την επισκεψιμότητα όλο αυτό το διάστημα στο Χιονοδρομικό, ενώ αυτό που βλέπουμε και μας ευχαριστεί ακόμα περισσότερο είναι ότι το ίδιο ικανοποιημένος είναι και ο κόσμος από τις υπηρεσίες που του προσφέρουμε". 

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη και την Τρίτη, την δεύτερη μέρα του 2018, ενώ όπως αναφέρουν οι προβλέψεις για τον καιρό μέσα στο επόμενο διάστημα θα χιονίσει εκ νέου. Κάτι που θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τους φίλους του σκι και του snowboard για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες στο φρέσκο χιόνι.

"Αυτή τη στιγμή όλες οι πίστες είναι γεμάτες από χιόνι, ενώ οι συνθήκες είναι ιδανικές. Όλα δείχνουν ότι η προσέλευση του κόσμου θα είναι το ίδιο μεγάλη και μετά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς και εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με μία σειρά νέων δράσεων και εκδηλώσεων" τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος.

Ένα δείγμα της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου όλο αυτό το διάστημα είναι ότι στις 26 Δεκεμβρίου το Χιονοδρομικό Κέντρο "έσπασε" ρεκόρ επισκεψιμότητας την τελευταία 12ετία με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν. Δεν αποκλείεται λοιπόν φέτος το Χιονοδρομικό να "σπάσει" κάθε ρεκόρ προσέλευσης συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό όταν η σεζόν ολοκληρωθεί.