Κάθε χρόνο χιλιάδες Νεοϋρκέζοι συγκεντρώνονται στην Times Square προκειμένου όλοι μαζί, να υποδεχτούν τον νέο χρόνο και να ξεφαντώσουν μέχρι το πρωί. Φέτος, όμως, τα πράγματα θα είναι κάπως διαφορετικά, καθώς το πολικό ψύχος που πλήττει αυτήν την περίοδο τη Βόρεια Αμερική έχει προκαλέσει ανατροπές στα σχέδια πολλών κατοίκων. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η διάσημη πλατεία της Νέας Υόρκης θυμίζει... καταψύκτη, καθώς το θερμόμετρο δείχνει -12 βαθμούς Κελσίου, ενώ εξαιτίας της έντασης των ανέμων, η αίσθηση του κρύου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, φτάνοντας στους -18 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στην Ομάχα της Νεμπράσκα. Το θερμόμετρο δείχνει -22 βαθμούς Κελσίου και σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, η περιοχή είναι πιθανόν να καταγράψει ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας για τα τελευταία 130 χρόνια, φτάνοντας ακόμη και τους -30 βαθμούς Κελσίου, ενώ με τους ανέμους, η αίσθηση του κρύου θα είναι στους μείον 37 βαθμούς.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τους ανθρώπους και για το λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν την έκθεσή τους στο πολικό ψύχος και ιδιαίτερα να προφυλάξουν τα παιδιά τους», τόνισε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή στην Καλιφόρνια, το σκηνικό όχι μόνο δεν θυμίζει χειμώνα, αλλά η περιοχή καταγράφει ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή. Στην πόλη Σάντμπεργκ, το θερμόμετρο έδειξε 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην περιοχή Woodland Hills, στο Λος Άντζελες, η θερμοκρασία ανέβηκε στους 31 βαθμούς.

Κατά τα άλλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ακύρωσε τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ αναφορικά με τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, δήλωσε πως οι χαμηλές θερμοκρασίες αποτελούν απόδειξη ότι η υπερθέρμανση είναι ένα ακόμη fake news.