Το τελευταίο μαγείρεμα του 2017 έκανε η Κοινωνική Κουζίνα του Άλλου Ανθρώπου από την Πάτρα, το Σάββατο στις 30 Δεκεμβρίου, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.
Ο Άλλος Άνθρωπος κατά την διάρκεια του έτους που ετοιμάζεται να φύγει δεν σταμάτησε να μαγειρεύει στις πλατείες, στους δρόμους και σε διάφορα ακόμα μέρη της Πάτρας, πηγαίνοντας από το Λαδόπουλο, στην Αγία Σοφία και από εκεί σε πολλά σημεία της πόλης, όπως στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλατεία Όλγας, στην πλατεία Παπανδρέου, στα Ψηλαλώνια και αλλού.
Τα μέλη του Άλλου Ανθρώπου στάθηκαν με το μαγείρεμα τους δίπλα σε αρκετούς συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη όχι μόνο για ένα πιάτο φαγητό, αλλά κυρίως για ανθρώπινη συναναστροφή και επαφή αφού η κρίση που χαρακτηρίζει την εποχή μας δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και επικοινωνιακή. Το 2018 ο Άλλος Άνθρωπος θα είναι ακόμα πιο δυνατός, ελεύθερος και αλληλέγγυος.
Χαρακτηριστικά γράφει η ομάδα της Κοινωνικής Κουζίνας ο Άλλος Άνθρωπος της Πάτρας: «Ο χρόνος, οι μέρες, οι ώρες μας, η ζωή μας ολόκληρη είναι στιγμές. Στιγμές όμορφες που θυμόμαστε, στιγμές άσχημες που θέλουμε να ξεχάσουμε.
Η δική μας ευχή για τη χρονιά που έρχεται είναι να μπορέσουμε όλοι μας να βρούμε τις στιγμές εκείνες που θα μας κάνουν να αισθανόμαστε ζωντανοί και ευτυχισμένοι. Τις στιγμές εκείνες που θα τις θυμόμαστε και θα τις αναζητούμε πάντα.
Οι φωτογραφίες -στιγμές μας- είναι από το σημερινό, τελευταίο μαγείρεμα μας για το 2017. Ραντεβού το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Σας περιμένουμε».