Υλικά

Για το κέικ

1 πακέτο Μίγμα για Κέικ Βανίλια

5 αβγά

1 φλιτζάνι βούτυρο αγελάδος λιωμένο

100γρ. νερό

Για το γλάσο

1 ασπράδι αβγού

300γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

1 κουτ. γλυκού γλυκόζη

Για τη διακόσμηση

φιστίκια Αιγίνης

σπόροι ροδιού

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.

Σε μπολ αδειάζετε το περιεχόμενο του πακέτου Μίγμα για Κέικ Βανίλια ΟΜΙΚΡΟΝ, προσθέτετε τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο και το νέρο και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή στο μίξερ σε αργή ταχύτητα για 4 περίπου λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αδειάζετε το μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Το ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε σε σύρμα να κρυώσει καλά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε την άχνη ζάχαρη. Χτυπάτε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε σταδιακά τη μισή ζάχαρη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη και ανακατεύετε, προσθέτοντας σε δόσεις όση από την υπόλοιπη ζάχαρη χρειαστεί μέχρι το μίγμα σας να γίνει ένα κατάλευκο, λείο και σφιχτό γλάσο. Καλύπτετε το μπολ του γλάσου με υγρή πετσέτα και αφήνετε να σταθεί για τουλάχιστον μια ώρα, ώστε ο αέρας που έχει κρατήσει (φουσκάλες) να ανέβει στην επιφάνεια και να διαλυθεί.

Καλύπτετε το κέικ με το γλάσο και το διακοσμείτε με φιστίκια Αιγίνης και σποράκια ροδιού πριν στεγνώσει.