Τον ρυθμιστή τροχονόμο πάνω στο βάθρο αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στην περιοχή του Λευκού Πύργου το πρωί, σε ανάμνηση των παλιών χρόνων, όταν η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεν γινόταν με φανάρια.

Γύρω στις 11:00 το πρωί και για περίπου μισή ώρα, στη συμβολή των οδών Νίκης, Εθνικής Αμύνης και Παύλου Μελά, στήθηκε από τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης το γνωστό «βαρέλι», από όπου ένας τροχονόμος ρύθμιζε την κυκλοφορία. Στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου και κομμάτων για να δώσουν στον τροχονόμο δώρα και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος.


«Η εκδήλωση αυτή γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια, κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε ανάμνηση περασμένων χρόνων, όταν η ρύθμιση της κυκλοφορίας γινόταν με αυτό τον τρόπο. Είναι μία ευκαιρία να θυμηθούμε το έργο των τροχονόμων αλλά και να ανταλλάξουμε ευχές, στέλνοντας το μήνυμα για καλή χρονιά, με λιγότερα ατυχήματα» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος.

Τα δώρα που έδωσαν οι φορείς ήταν συμβολικά, ωστόσο, όπως θυμάται ο κ. Σουρβίνος, παλαιότερα οι πολίτες πήγαιναν διάφορα δώρα στους τροχονόμους στο «βαρέλι», όπως κουβέρτες, γλυκά, βασιλόπιτες κ.α. «Αν δείτε παλιές φωτογραφίες των τροχονόμων στο βάθρο, θα παρατηρήσετε ότι υπήρχαν θερμάστρες, ραδιόφωνα, κουβέρτες και άλλα πράγματα που έφερνε ο κόσμος στους τροχονόμους» είπε.

Με αυτήν τη συμβολική εκδήλωση, η διεύθυνση Τροχαίας επιβραβεύει τους ρυθμιστές τροχονόμους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι μέσα σε δύσκολες και αντίξοες καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, συμβάλουν αποτελεσματικά, ώστε να εξασφαλισθούν ικανοποιητικές συνθήκες κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ