Ένα αλλόκοτο φαινόμενο ανησύχησε τους κατοίκους της Αγίας Πετρούπολης και έγινε το πρώτο θέμα στα σόσιαλ μίντια σε βαθμό που αρκετοί έσπευσαν να ενημερώσουν την αστυνομία θορυβημένοι.

Όσοι κυκλοφόρησαν στους δρόμους της πόλης διαπίστωσαν ότι το προηγούμενο βράδυ στην περιοχή το είχε στρώσει με χιόνι… μπλε απόχρωσης. Οι θορυβήθηκαν ιδιαίτερα από το χρώμα του χιονιού, φοβούμενοι για πιθανή τοξική ρύπανση στην ατμόσφαιρα.

Οι αρχές της πόλης συνέλεξαν δείγματα του χιονιού ώστε να εξεταστούν από τους επιστήμονες, ενώ σε μερικές περιπτώσεις η απόχρωση του χιονιού ήταν μέχρι και μοβ.


Blue snow shocks Russia's St. Petersburg residents

Οι επιστήμονες επιφυλάχθηκαν να δώσουν μία ασφαλή απάντηση αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ύπαρξη κοβάλτιου στο χιόνι, ουσία που χρησιμοποιούσε εργοστάσιο παρασκεύαζε φαρμακευτικές ουσίες και κατεδαφίστηκε πρόσφατα.

Αντίστοιχη περίπτωση με μπλε χιόνι είχε παρατηρηθεί τον Φεβρουάριο του 2015 και σε μια άλλη ρωσική πόλη, το Τσελιαμπίνσκ στα Ουράλια όρη. Μετά από έρευνα των Αρχών να φάνηκε ότι το μπλε χρώμα οφειλόταν σε βαφές που χρησιμοποιούνται για τα πασχαλινά αυγά, οι οποίες είχαν εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού ενός εργοστασίου και εξαπλώθηκαν σ’ ολόκληρη την περιοχή.


В Санкт-Петербурге выпал синий снег