Αλλάζει τα φώτα του ο Δήμος της Πάτρας και προχωρά στην αντικατάσταση των εναέριων λαμπτήρων στους κεντρικούς δρόμους, με νέο φωτισμό τύπου led, έτσι ώστε να μπορέσει να μειώσει την κατανάλωση ρεύματος με έναν έξυπνο τρόπο.

Ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που καλείται κάθε χρόνο να πληρώνει ο Δήμος, σύμφωνα με τον ετήσιο προϋπολογισμό του, έχει να κάνει με την ΔΕΗ και το όλο έργο που πρόκειται να γίνει αφορά τις προσπάθειες μείωσης του λογαριασμού αυτού.

Ήδη η διακήρυξη του σχετικού διαγωνισμού δημοσιοποιήθηκε και ξεκίνησαν οι διαδικασίες, με την απόφαση να έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η διακήρυξη αφορά την προμήθεια φωτιστικών και συστήματος κεντρικής διαχείρισης ηλεκτροφωτισμού, αλλά και ηλεκτρολογικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού για τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι στα 663. 340,48 ευρώ. Οι νέες τύπου λάμπες led θα ελέγχονται από το κεντρικό σύστημα διαχείρισης του φωτισμού που θα έχει την δυνατότητα να τις αυξομειώνει, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η πόλη σε κάθε χρονική περίοδο.

Το σύστημα αυτό θα δώσει την δυνατότητα στον Δήμο να εξοικονομήσει χρήμα και ενέργεια, ενώ η δημοτική αρχή έχει σκοπό να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην επέκταση του και σε άλλες περιοχές της Πάτρας, πέρα από το κέντρο.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι στις 10 Ιανουαρίου, ενώ εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά από περίπου δύο μήνες.