Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός…

Για ακόμα μια χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναζήσουμε στιγμές χαράς και αγάπης. Στιγμές που έχουν χρώμα, γεύση και μυρωδιά από παραμύθι, από ξωτικά, από πολύχρωμες καραμέλες. Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη γιορτή. Είναι λαμπερή, έχει γλυκά, στολίδια, δέντρα, λαμπιόνια, μουσική. Έχει συμβολισμό. Γεννιέται ο μικρός Χριστός για να αλλάξει τον κόσμο. Έχει παιδική αθωότητα. Δεν μου αρέσει καθόλου να ακούω τον κόσμο να λέει ότι μελαγχολεί τα Χριστούγεννα… αυτό το «δικαίωμα» το έχουν μόνο αυτοί που είναι μόνοι και ανήμποροι. Εσύ λοιπόν, που έχεις την τύχη να είσαι καλά, σταμάτα να μιζεριάζεις… και να σου φταίει ακόμα και ο αέρας που αναπνέεις και δώσε... ναι δώσε…!!!

Δώσε ότι μπορείς. Δώσε βοήθεια, δώσε χαρά, δώσε δώρα! Χάρισε ένα χαμόγελο σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Επισκέψου ένα νοσοκομείο, ένα ΚΑΠΗ, ένα φιλανθρωπικό σωματείο. Μπορείς να συμμετέχεις και εσύ σε ένα ευγενικό έργο αγάπης και συμπαράστασης, απέναντι σε αξιολάτρευτα πλάσματα που φιλοξενούνται εκεί.

Αγαπάμε τα Χριστούγεννα γιατί "μυρίζουν Αγάπη" όπως λέει κι η ανιψιά μου!! Και δεν είναι μόνον η κανέλα, το γαρύφαλλο τα μελομακάρονα το βούτυρο των αφράτων κουραμπιέδων. Δεν είναι μόνο η αξεπέραστη μυρωδιά του τραγανού μπακλαβά και της αφράτης βασιλόπιτας. Είναι η μαγεία του να τα φτιάχνεις όλα αυτά με χαρά για να μυρίσει το σπίτι. Έτσι λέει κι η μαμά μου και θα συμφωνήσω. Είναι η χαρά του να παίξεις στο σπίτι.

Η αγάπη είναι η πιο σπουδαία αρετή.

Ας κάνουμε τα Χριστούγεννα αληθινά σαν αναμμένο τζάκι. Δεν είναι απλώς χρυσόχαρτο και κορδέλα. Τα Χριστούγεννα είναι το πνεύμα του να δίνουμε χωρίς τη σκέψη να πάρουμε. Είναι ευτυχία, επειδή βλέπουμε τη χαρά στους ανθρώπους. Είναι μια εποχή όπου ξεχνάμε τον εαυτό μας και βρίσκουμε χρόνο για τους άλλους. Είναι η απόρριψη των ασήμαντων και η έμφαση στις αληθινές αξίες. Είναι γαλήνη. Είναι ο καιρός που συνειδητοποιούμε βαθύτατα ότι όσο περισσότερη αγάπη δίνεται τόση περισσότερη υπάρχει για όλους.

Εύχομαι καλή χρονιά γεμάτη υγεία, να προσθέσεις ελπίδες, να αφαιρέσεις λάθη, να πολλαπλασιάσεις όνειρα και να διαιρείς την αγάπη.

Καλές Γιορτές!


Tα Χριστούγεννα είναι αγάπη ...μα κάθε μέρα ν'αγαπάς!!!