Αντί γραπτού μηνύματος και ευχών ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης προχώρησε σήμερα σε τηλεοπτικό μήνυμα μέσω από την επίσημη εικόνα του ΠΑΟΚ ΤV. Στα βασικά σημεία αυτής της εκτεταμένης αναφοράς ο ομογενής επιχειρηματίας επεσήμανε: 

Για την αλλαγή στο χώρο του ποδοσφαίρου και το στόχο του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: "Πρώτη φορά ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα, μετά από δραστική κατάρριψη του συστήματος, που για δεκάδες χρόνια κυβερνούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω πώς βλέπουμε κανονικό ποδόσφαιρο. Κάθε αγωνιστική μπορεί να αλλάξει τις πέντε πρώτες θέσεις.

Δε μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που οι ομάδες τελείωναν τον πρώτο γύρο με 32, 31 ή 30 βαθμούς. Κάθε ομάδα μπορεί να διεκδικήσει την κορυφή, κάθε αγωνιστική μπορεί να κρίνει τον πρωταθλητή. Όλα είναι έντονα για εμάς. Δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς, εκεί που πρέπει να τους κερδίζουμε.  Από την άλλη όμως το ποδόσφαιρο κερδίζει την εμπιστοσύνη. Ακολουθούμε το σωστό δρόμο. Αν με ρωτήσει κανείς αν μετανιώνω που κάλεσα υπό τις σημαίες του ΠΑΟΚ, όσους δεν ήταν αδιάφοροι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την τύχη του, θα πω πώς όχι δεν μετανιώνω. Και σήμερα παλεύω εναντίον του κάθε ενδεχόμενου συστήματος γιατί το σύστημα είναι ολέθριο και το μόνο σύστημα που μπορεί να υπάρχει είναι το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τα ενδιαφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να γίνει πρωταθλητής μέσα σε αυτές τις συνθήκες θα είμαι πολύ χαρούμενος. Αν όχι, αυτή είναι η μοίρα και πρέπει να τη δεχτούμε. Σε κάθε περίπτωση εγώ βάζω ως μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα και θα ζητάω από όλη την ομάδα τον τίτλο του πρωταθλητή. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να το κάνουμε. Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε ως πρωταθλητές. 'Όταν γκρεμίζεται ένα σύστημα, τα συντρίμμια του σπάνε και προσπαθούν να διαταράξουν την ισορροπία μας και δεν καταφέρνουμε να αντισταθούμε αποτελεσματικά. Για κάποιους υπάρχουν απώλειες και για κάποιους οφέλη. 

Στο ποδόσφαιρο χάσαμε βαθμούς τους οποίους τους υπολογίζαμε. Ίσως τους σπαταλήσαμε. Αυτό έγινε σαν αποτέλεσμα κάποιων αποφάσεων στην αρχή της σεζόν που δεν ήταν σωστές. Είχαμε το θάρρος να διορθώσουμε τα πράγματα να κάνουμε κάποιες αλλαγές και θα έλεγα ότι σήμερα το ρόστερ της ομάδας, όπως και των διοικητικών στελεχών είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Είναι ένα δυνατό ρόστερ, ένα ρόστερ πρωταθλητών. Μόνο εμείς μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές και να εκπροσωπούμε άξια το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός θα είναι ο κυρίαρχος στόχος στον επόμενο γύρο".

Σχετικά με τι τον ικανοποίησε και τι τον δυσαρέστησε την προηγούμενη χρονιά: "Από τη μία πλευρά αυτή η χρονιά ήταν ενδιαφέρουσα γιατί έγινε η κατάρριψη του συστήματος. αλλά από την άλλη η μεγάλη χαρά που μας έφερε η κατάκτηση του Κυπέλλου και εμείς το κατακτήσαμε και θέλω να το πιστέψετε. Κοιτώντας στα μάτια σας λέω ότι το κερδίσαμε πανάξια. Κανείς δε μας το χάρισε, κανείς δε μας βοήθησε. Είναι ανοησίες ορισμένων για να καλύψουν τις αδυναμίες τους. Υπάρχουν δύο πράγματα που με στεναχώρησαν υπερβολικά. Το πρώτο ήταν να είμαι μάρτυρας μίας άδειας Τούμπας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Βλέποντας αυτή την εικόνα της άδειας Τούμπας εγώ σκεφτόμουν αν είναι σωστές οι μέθοδοι και οι πράξεις που διαμορφώνονται και από το υπουργείο Αθλητισμού και την Ομοσπονδία μεταξύ άλλων. Χρειαζόμαστε τέτοιο ποδόσφαιρο που εξασφαλίζει άδειες κερκίδες στην Τούμπα; Για ποιον παίζουμε; Για ποιο λόγο να παίζουμε επιθετικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο μπροστά σε άδειες κερκίδες σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο; Αυτή ήταν μία περίοδος βαθιών σκέψεων. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση να μην επιτρέψουμε την εσωτερική καταστροφή και την ανισορροπία μεταξύ των φιλάθλων και της ομάδας, των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και της ομάδας των στελεχών. Δε μπορούμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να δεχόμαστε την τιμωρία. Δε μπορούμε να παίζουμε άσχημο ποδόσφαιρο και να προκαλούμε αυτές τις τιμωρίες. Πρέπει να υπάρχει αρμονία. Τότε το αποτέλεσμα θα είναι εξασφαλισμένο. Τότε θα λέμε ότι γίναμε μαζί πρωταθλητές. Σήμερα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει γίνει και πώς να αποτρέψουμε τέτοιες άδειες κερκίδες στο δεύτερο γύρο και τι δουλειά πρέπει να γίνει μεταξύ μας για να υπάρχει μεγαλύτερη ειλικρίνεια.

Εμείς μπορούμε και θα χτίσουμε νέα Τούμπα. Θα εκπροσωπήσει τη Βόρεια Ελλάδα και θα είναι το καλύτερο μέρος στη Θεσσαλονίκη. Αλλά δε θα ήθελα να είναι άδεια. Και όταν βλέπεις άδεια Τούμπα αναρωτιέσαι αν υπάρχει λόγος να χτίσεις την καινούργια για να είναι και πάλι άδεια. Αν θα έχουμε άδεια Τούμπα αγωνιστική παρά αγωνιστική, μετά από κάθε τρεις αγωνιστικές, τότε για ποιο λόγο να επενδύσουμε δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια σε ένα νέο όμορφο ναό, που θα έρχονται άνθρωποι και θα βλέπουν ερείπια και κενό".