«Ουρές» στις τράπεζες της Πάτρας από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του δημοσίου να σπεύδουν να πάρουν τον μισθό τους. Πολλοί όμως παίρνοντας τα χρήματα που τους είχαν καταβληθεί βρέθηκαν απέναντι σε μία δυσάρεστη έκπληξη.

Οι συντάξεις τους ήταν μειωμένες και το γεγονός αυτό τους «πάγωσε», μετά την φόρα που είχαν πάρει ύστερα από τις επιστροφές των κρατήσεων, το κοινωνικό μέρισμα, τα οποία και τους είχαν «ζεστάνει» το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικότερα, στις συντάξεις του ΙΚΑ, τα χρήματα που πήραν πολλοί ήταν μειωμένα κατά 40 με 60 ευρώ και το γεγονός αυτό τους έκανε να φύγουν με κατσουφιασμένα πρόσωπα από τις τράπεζες.

Βλέπετε τα χρήματα που είχαν πάρει από τις κρατήσεις και το μέρισμα πήγαν δεξιά και αριστερά, σε διάφορες υποχρεώσεις, ενώ οι συντάξεις που τους καταβλήθηκαν αν λάβει κανείς υπόψη του ότι έρχονται γιορτές, θα πάνε σε επιπλέον έξοδα για το νοικοκυριό, θα ξοδευτούν σε χρόνο «αστραπή». Άρα μετά τις γιορτές ο παρανομαστής θα είναι ίδιος για αυτούς. Πάλι θα έχουν μείνει «ταπί», περιμένοντας την σύνταξη του επόμενου μήνα…