«Κουκλί» θα γίνει η πλατεία Τριών Ναυάρχων τους επόμενους μήνες. 

Από την μία οι εργασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει τα συνεργεία του Δήμου. Από την άλλη το πρόγραμμα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας που περιλαμβάνει διάφορα σχέδια για τον όμορφο αυτό πεζόδρομο της πόλης με τις νεραντζιές.

Οι νεραντζιές του πεζόδρομου που είχαν να κλαδευτούν εδώ και παραπάνω από 10 χρόνια είναι μία καλή αρχή στο θέμα της ανακαίνισης και αναδιαμόρφωσης της πλατείας. Δεν θα σταματήσουν όμως εκεί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι υπάλληλοι πρασίνου του Δήμου θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση έτοιμου γκαζόν, σε όλα τα παρτέρια της Τριών Ναυάρχων, ομορφαίνοντας έτσι τους κήπους του πεζόδρομου, ενώ παράλληλα ο φωτισμός της περιοχής θα ενισχυθεί με φώτα τύπου led.

Το γκαζόν και ο φωτισμός, σε συνδυασμό με τις κλαδεμένες νεραντζιές θα δώσουν μία άλλη εικόνα στην περιοχή. Ήδη τα συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει να να βάζουν το ειδικό αυτό γκαζόν στα παρτέρια. Πέρα όμως από τις εργασίες αυτές, σημαντικά έργα θα γίνουν και στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναπαλαίωσης των σκαλιών στο πάνω μέρος του πεζόδρομου, ενώ παράλληλα θα γίνει πλακόστρωση, θα μπουν παγκάκια, νέες κολώνες ηλεκτροφωτισμού, αλλά και θα λειτουργήσει με ένα διαφορετικό τρόπο το συντριβάνι που βρίσκεται στο κάτω μέρος του πεζόδρομου.

Με λίγα λόγια, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν μέσα στους επόμενες μήνες η Τριών Ναυάρχων θα αλλάξει όψη.