Το «Συλλεκτικό λεύκωμα-ημερολόγιο της Μαντάμ Σουσούς 2018» που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Μαρία Δ. Ψαθά» σε σχεδιασμό και επιμέλεια Λένας Νίτσου σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (σε διάσταση 22 x 22 εκ. με σκληρό εξώφυλλο), απαρτίζεται από 53 έγχρωμες φωτογραφίες των πρωταγωνιστριών που ενσάρκωσαν την ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά στο θέατρο και την τηλεόραση  μαζί με τις θρυλικές ατάκες της  Σουσούς που άφησαν εποχή… Δήμητρα Παπαδοπούλου, Άννα Παναγιωτοπούλου, Φωτεινή Μπαξεβάνη καθώς και η πρώτη διδάξασα τηλεοπτική Σουσού, Άννα Παϊταζή εμφανίζονται σε σπαρταριστές σκηνές του έργου μαζί με τους συμπρωταγωνιστές τους: Άλκι Κούρκουλο, Κώστα Κόκλα, Θανάση Παπαγεωργίου, Νίκο Γαλανό, Σταύρο Παράβα, Δημήτρη Καλλιβωκά, χαρίζοντάς μας απίστευτο γέλιο για την καινούργια χρονιά…  Το λεύκωμα συνοδεύουν προλογικό σημείωμα του Δημήτρη Ψαθά καθώς και ένα πλήρες ιστορικό της πορείας του έργου μέσα στον χρόνο με τίτλο «Το φαινόμενο Μαντάμ Σουσού».


Χαρακτηριστικές χιομοριστικές ατάκες της Μαντάμ Σουσού γραμμένες από τον Δημήτρη Ψαθά που συνοδεύουν τις φωτογραφίες του ημερολογίου

Ο γιατρός επισκέπτεται τη Μαντάμ Σουσού στα ανάκτορά της στο Κολωνάκι.

Αφού την εξετάζει:
-Ακούστε, μαντάμ, έχετε κοιλιακά.
-Κοιλιακά εγώ; Φαίνεται πως είσθε μαθημένος από τίποτις  γυναικούλες του λαού που έχετε πελάτισσες και που έχουν ασθένειες λαϊκές! Εγώ δεν σας πλερώνω τόσα λεπτά για να μου πείτε πως έχω κοιλιακά, ανόητε!
-Ηρεμήστε, μαντάμ. Μήπως τις τελευταίες μέρες ήπιατε πουθενά νερό μολυσμένο;
-Μολυσμένο και βρόμικο νερό πίνεις εσύ και η οικογένειά σου, βλάξ! Εγώ πίνω νερό μόνο στο Τζι-Μπι!!! Ακούς εκεί να λέει στη βασίλισσα του Κολωνακίου ότι έχει κοιλιακά ωσάν να επρόκειτο περί περί καμιά πλύστρα!!!

 


Η Σουσού δίνει δεξίωση στα μέγαρά της στο Κολωνάκι

Σουσού: Το σημερινόν σουαρέ δίδεται προς τιμήν του Πλάτωνος και θα λάβει μορφήν αρχαίου συμποσίου, μολονότι εις τους μπουφέδες μου υπάρχει ποικιλία ποτών και φαγητών, που ούτε στον ύπνο τους δεν είδαν οι αρχαίοι…
Κυρία Σμίγλερ: Μα, μαντάμ, οι αρχαίοι ήσαν λιτοδίαιτοι…
Σουσού: Εξ ου και απέθαναν όλοι!!!

Η Μαντάμ Σουσού στο δικαστήριο

Τον εμπατάρισα εγώ καλά τον κύριο Πρόεδρο που δεν ήξευρε να ομιλήσει εις τους πληθυντικούς εις μίαν κυρίαν καθώς πρέπει…
-Σαβουάρ βιρ (!), του λέω, κύριε Πρόεδρε. Ένας κύριος καθώς πρέπει δεν ερωτά ηλικίας κυριών… Γι αυτό και εγώ του έριξα κατακεφαλιά τη μεγάλη φιλία μου με τον …κύριο Άρειο Πάγο (!) και κόντεψε να ξεραθεί!!!

Ο καθηγητής των Γαλλικών καταφθάνει στα ανάκτορα της Σουσούς για το μάθημα

-Κάθησε, πτωχέ άνθρωπε! Παρλέ βου φρανσαί, μουσιού;
-Παρντόν;
-Παρλέ! Μην εντρέπεσθε κύριε καθηγητή! Δεν ημπορώ να σας παραλάβω και να πλερώνω τα ωραία μου λεπτά και να είσθε κουμπούρας!!! Παρλέ εν πε! Πουρκουά θέλω να ελέγξω τα γαλλικούλια σας αν είναι εκ Παρισίων ή μήπως είναι τίποτις γαλλικούλια που εξεμάθατε από τα γκαρσόνια του Τζι-Μπι και του Ζόναρς… Αλόρ! Κουράζ, πώβρ χομ!
-«Ομ», μαντάμ, γιατί το «ας» δεν προφέρεται…
-Είσθε και αναιδής βλέπω! Σιλάνς! Ορίστε μας! Ψωμί δεν έχει να φάει και έχει την αξίωσις να έχει προφορά καλύτερη από μένα που έχω εκατομμύρια!!!