Ο συναγερμός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σήμανε έπειτα από καταγγελία 51χρονου, ότι άγνωστος του παραβίασε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης προέβη σε αλλαγή του τηλεφωνικού αριθμού επιβεβαίωσης που χρησιμοποιούσε το θύμα για τραπεζικές συναλλαγές από λογαριασμό σε αλλοδαπό τραπεζικό ίδρυμα.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε τρία εμβάσματα συνολικού χρηματικού ποσού 122.000 ευρώ σε λογαριασμούς άλλων αλλοδαπών τραπεζικών ιδρυμάτων.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του άγνωστου δράστη που πραγματοποίησε τις επίμαχες συναλλαγές.

Από την ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων - στοιχείων της υπόθεσης που ακολούθησε, προέκυψαν δύο συνδέσεις Διαδικτύου, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τον 58χρονο.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του και μετά από επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα που χρησιμοποιούσε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και η χρήση του επίμαχου ηλεκτρονικού ίχνους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE e-Commerce
• Μέσω twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @CyberAlertGR