Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και το γεγονός αυτό διχάζει για ακόμα μία φορά τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας.

Αυτή η Κυριακή είναι η πρώτη από τις τρεις της εορταστικής περιόδου όπου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά. Οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες της Πάτρας σκοπεύουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους αυτή τη φορά, ελπίζοντας ότι θα ανέβει ο τζίρος και θα υπάρξει η ανάλογη κίνηση.

Πάνω σε αυτό αντιδρούν οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας που σκοπεύουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος να έχει ήδη κηρύξει απεργία.

Την απεργία της Ομοσπονδίας στηρίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας που σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει την Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 που προκήρυξε η ΟΙΥΕ. Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας Εμποροϋπαλλήλων για:

• Σεβασμό στην αργία της Κυριακής.

• Σεβασμό στο δικαίωμα του ελεύθερου προσωπικού χρόνου ξεκούρασης.

• Σεβασμό στην υπεράσπιση του δικαιώματος για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, με μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Αταλάντευτα ποτέ την Κυριακή».