Χαμός έγινε στις τράπεζες της Πάτρας από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος.

Η ενημέρωση που είχαν ότι τους καταβλήθηκαν τα ποσά που ήταν να πάρουν, τους έκανε να στηθούν από το πρωί στα υποκαταστήματα τραπεζών, περιμένοντας να σηκώσουν τα χρήματα που τους αναλογούν.

Οι περισσότεροι τα σήκωσαν όλα φοβούμενοι ότι δεν θα προλάβουν και ότι θα τους τα κατασχέσουν, αφού ένα μεγάλο μέρος από αυτούς χρωστούν στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στο δημόσιο.

Μπορεί βέβαια το υπουργείο Οικονομικών να έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση ότι το μέρισμα είναι ακατάσχετο, όμως ο φόβος των δικαιούχων ήταν τόσο μεγάλος από τις κατασχέσεις που έχουν γίνει, που λίγοι το πίστεψαν.

Μέχρι ώρας, πάντως, δεν έχουν γίνει γνωστές στην Πάτρα κάποιες πιθανές περιπτώσεις κατάσχεσης, ενώ τα ποσά που καταβλήθηκαν αντιστοιχούσαν σε αυτά που ήταν να πάρουν.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι έτρεξαν όλοι να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα, από την πρώτη μέρα που καταβλήθηκε, δείχνει από μόνο του, το πόσο ανάγκη το είχαν, αλλά και ότι τα χρήματα που είναι να πάρουν από τυχόν μισθούς και συντάξεις, δεν τους φτάνουν.

Άλλωστε, όπως έλεγαν στις "ουρές" που είχαν σχηματιστεί έξω από τις τράπεζες, περίμεναν το μέρισμα, αφού με αυτά τα χρήματα θα κάνουν Χριστούγεννα και γιορτές. Τόσο καλά...