Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να καταλήξουν στη φυλακή βρίσκονται τρεις νεαροί στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι κακοποίησαν μέχρι θανάτου έναν καρχαρία βάζοντάς τον να κάνει «σκι».

Οι αρχές της Πολιτείας ξεκίνησαν έρευνα μετά την κυκλοφορία τον περασμένο Ιούλιο στο Διαδίκτυο ενός αρρωστημένου βίντεο, που δείχνει τους τρεις άνδρες να σέρνουν με το ταχύπλοο σκάφος τους έναν καρχαρία και μάλιστα να περηφανεύονται γελώντας για το «κατόρθωμά τους».

«Κοίτα, έχει πεθάνει σχεδόν», ακούγεται ο ένας εξ' αυτών να κομπάζει.


3 Florida Men Charged With Animal Cruelty For Dragging Shark With High-Speed Boat

Η Εταιρεία Προστασίας Άγριων Ζωής της Φλόριντα (FWC) ανακοίνωσε χθες ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον 28χρονο Ρόμπερ Λη Μπένατς, τον 23χρονο Σπένσερ Χάιντς και τον ηλικίας 21 ετών Μάικλ Βέντσελ μεταξύ άλλων για βάναυση μεταχείριση ζώου σε βαθμό κακουργήματος.

«Εξοργίστηκα με το αρρωστημένο βίντεο της τρομακτικής κακοποίησης του καρχαρία», δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ρικ Σκοτ. «Τέτοια συμπεριφορά δεν γίνεται ανεκτή στη Φλόριντα και είμαι περήφανος για την σκληρή δουλειά που έκαναν οι διωκτικές Αρχές στη διάρκεια αυτής της έρευνας προκειμένου να λογοδοτήσουν αυτά τα άτομα για τις φρικτές τους πράξεις».

Ο επικεφαλής της FWC, Μπο Ρίβαρντ, είπε ότι ελπίζει «αυτές οι βαριές κατηγορίες να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι αυτή η συμπεριφορά προς την θαλάσσια και χερσαία πανίδα της Φλόριντα δεν θα γίνει ανεκτή.»

Το βίντεο είχε στείλει ένας από τους δράστες στον κυνηγό καρχαριών Mark "The Shark" Quartiano στη νότια Φλόριντα, ο οποίος το ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Instagram με το hashtag #sowrong (Τόσο λάθος) και το σχόλιο «Για πρώτη φορά ίσως πρέπει να συμφωνήσω με την @PETA» (Οργάνωση για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων).