Όταν η τέχνη και η μουσική συναντούν τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη, τότε ο κόσμος έχει ελπίδες για να γίνει πιο όμορφος και καλύτερος.

Η Ορχήστρα Νυκτών Ενχόρδων του Δήμου Πατρέων πήρε μία πρωτοβουλία, να πάει στον χώρο του Λαδόπουλου, όπου ζουν δεκάδες μετανάστες που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και με φόντο την γιορτή των Χριστουγέννων, να τους παίξει μουσική.

Είναι σίγουρα μία ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, ίσως η πιο ανθρώπινη γιορτή που αναδεικνύει όσο καμία το μήνυμα του ερχομού του Χριστού.

Γιατί αν ο Χριστός ερχόταν και πάλι στον κόσμο, σίγουρα θα διάλεγε να γεννηθεί σε έναν από αυτούς τους άτυπους ή και επίσημους καταυλισμούς που υπάρχουν πλέον σε δεκάδες μέρη της χώρας μας, για να γίνει η Βηθλεέμ του.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στον χώρο του παλαιού Εργοστασίου του Λαδόπουλου και η Ορχήστρα θα είναι εκεί για να σκορπίσει με τις νότες της τον πόνο αυτών των ανθρώπων, απαλύνοντας τον με την μουσική της.

Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Μεταναστών και Προσφύγων χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ορχήστρας Νυκτών Ενχόρδων και τονίζει: «Με γέφυρα την μουσική, ερχόμαστε άλλη μια φορά, πέρα από την καθημερινότητα, σε επαφή με τους Πρόσφυγες.

Η πρωτοβουλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου της Πάτρας μας γεμίζει χαρά, είναι σημαντική συμβολή στον αγώνα μας να σπάσουμε την αντίληψη του "γκέτο" και του αποκλεισμού των Ανθρώπων αυτών που με απανθρωπιά τους έχουν καταδικάσει ρατσιστικές πολιτικές!!

Σαν Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών-τριων, μαζί με την ΕΙΝΑ και την Ορχήστρα Νυκτών Ενχόρδων σας καλούμε σ' αύτη την εκδήλωση. Εκεί στο μικρό "χωριουδάκι", στο παλαιό εργοστάσιο του Λαδόπουλου να "ταξιδέψουμε" μαζί τους με όχημα τις μελωδίες αυτής της υπέροχης Ορχήστρας.

Την Κυριακή 17\12 και ώρα 11 πμ. Θα τους προσφέρουμε γλυκίσματα, κουλουράκια κλπ καθώς και ένα δώρο, ένα πακέτο με ειδή άκρως απαραίτητα στις συνθήκες που ζουν:

Γάντια, κασκόλ, κάλτσες ,σκουφί, εσώρουχα, τσάι και ζάχαρη (ατομική). Όλα αυτά, τα συγκεντρώνουμε και τα συσκευάζουμε Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή και ήρες 7.00 έως 8.30 (13\12 έως 16\12). Σας περιμένουμε !!».