Σε γιορτινούς ρυθμούς μπήκε η Αθήνα με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης «άναψε» το χριστουγεννιάτικο δέντρο θέλοντας να στείλει «μήνυμα γιορτής κι αισιοδοξίας».

«Είναι μία ευκαιρία για όλους εμάς να περάσουμε επιπλέον χρόνο με τους δικούς μας , να κάνουμε βόλτες στην πόλη μας, να νοιαστούμε και να σταθούμε δίπλα σε όσους κι όσες το έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Καμίνης.

«Φέτος εμπιστευτήκαμε τον στολισμό της πόλης σε καταξιωμένους και δημοφιλείς καλλιτέχνες. Δούλεψαν με κέφι με αγάπη και με φαντασία κι ομόρφυναν τους δρόμους, τις πλατείες, το κέντρο αλλά και τις γειτονιές. 220 εκδηλώσεις και δράσεις για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας σε όλες τις περιπτώσεις με ελεύθερη είσοδο», πρόσθεσε στη συνέχεια ο δήμαρχος της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης κάλεσε μικρούς και μεγάλους να περπατήσουν στο κέντρο και στις γειτονιές και να συμμετάσχουν σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις θέλουν και μπορούν καθώς κα να νιώσουν όλοι μαζί το πνεύμα των ημερών.

Καταλήγοντας ανέφερε χαρακτηριστικά πως και «φέτος το ραντεβού για αλλαγή του χρόνου θα δοθεί στο Θησείο κάτω από τη μοναδική εικόνα της φωτισμένης Ακρόπολης, συντροφιά με εκλεκτούς καλλιτέχνες».

Η Αθήνα «φόρεσε επισήμως απόψε τα γιορτινά της» με εκατοντάδες πολίτες να δίνουν το παρών και να παρακολουθούν την τελετή της φωταγώγησης του δέντρου στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος. Το «αλλιώτικο» χριστουγεννιάτικο δέντρο εκτός από τα εκατοντάδες φωτάκια που το περιβάλλουν, κοσμείται φέτος και από αμέτρητες γλάστρες με αλεξανδρινά.

Μικροί και μεγάλοι κρατώντας μπαλόνια συγκεντρώθηκαν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων, την Athens Big Band, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από τους Gadjo Dilo.

Από τις 12 έως τις 30 Δεκεμβρίου θα υπάρχουν ορχήστρες καθώς και ένα εντυπωσιακό Glasshouse - ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος- απ' όπου διακεκριμένοι DJs θα δίνουν τον παλμό γεμίζοντας μουσική και μελωδίες την πόλη.


Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας (φωτο) Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας (φωτο) Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας (φωτο) Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας (φωτο) Φωτογραφίες: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφίες: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ