"Να σε κάψω Γιάννη, να σ΄ αλείψω λάδι". 

Κάπως έτσι αποτυπώνεται το θέμα του κοινωνικού μερίσματος που κυριάρχησε στην επικαιρότητα τις περασμένες ημέρες και έκανε δεκάδες Πατρινούς να τρέχουν σε λογιστές, ΚΕΠ και διάφορες άλλες υπηρεσίες, ελπίζοντας ότι θα είναι στους τυχερούς που θα το πάρουν. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, που ζει από κοντά τα προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας, που κυριαρχούν στην τοπική κοινωνία της Πάτρας.

«Αφού σου έχει κόψει συντάξεις, επιδόματα, μισθούς, στο τέλος η κυβέρνηση σου πετάει ένα ξεροκόμματο για να σε κάνει να πιστέψεις ότι όλα έρχονται στα… ίσα τους και έχεις πατσίσει, αυτά που έχεις χάσει» τονίζει στο patrasevents.gr ο κ. Τουλγαρίδης και προσθέτει προχωρώντας το θέμα ακόμα περισσότερο:

«Το μέρισμα ήταν ένα ακόμα τέχνασμα από την κυβέρνηση για να ξεγελάσει τους πολίτες, όχι μόνο για αυτά που τους έχει επιβάλει να χάσουν έως τώρα, αλλά και αυτά που έρχονται και που πρόκειται να χάσουν τους επόμενους μήνες».

Σύμφωνα με τον κ. Τουλγαρίδη τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για τους δεκάδες Πατρινούς που ζουν στα όρια της φτώχειας, αφού το μέρισμα προϊδεάζει την βαριά φορολογία που θα επιβληθεί από το νέο έτος, το ολοκληρωτικό κόψιμο του ΕΚΑΣ που θα γίνει το 2019 και τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που φέρνει το νέο μνημόνιο.

"Αυτό που λέμε εμείς και ζητάμε από τον κόσμο είναι να διεκδικήσει την αξιοπρέπειά του, το δικαίωμα που έχει στην εργασία που θα του εξασφαλίσει μία καλύτερη προοπτική για το μέλλον του. Το πρόβλημα της φτώχειας που υπάρχει στην Πάτρα, δεν λύνεται με μερίσματα".

Σημειώνουμε ότι η προθεσμία για το μέρισμα έληξε χθες, ενώ η διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις 14 Δεκεμβρίου.