Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 μ.μ. στην «Αγορά Αργυρή» θα εγκαινιαστεί η έκθεση «COMICS, λόγια και εικόνες».με  την παρουσία του κ. Γιώργου Μπότσου, ενός από τους δύο καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας, με την συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, με χορηγός επικοινωνίας Radi©Atene,  η έκθεση παρουσιάζει μια επιλογή των έργων δύο καλλιτεχνών, του έλληνα Γιώργου Μπότσου και του ιταλού GiuseppePalumbo, αντιπροσωπευτικών της σύγχρονης παραγωγής των κόμικςστις δυο χώρες.

Το project περιλαμβάνει την έκθεση των έργων διαφόρων μεγεθών, τη μετάφραση των κειμένων, έναν κατάλογο των έργων και με την παρουσία ενός από τους  δυο καλλιτέχνες για την έναρξη της έκθεσης σε κάθε πόλη.

 Το ταξίδι της έκθεσης θα συμπληρώσει μια διαδρομή με οκτώ (8) στάσεις στην Ελλάδα και πέντε (5) στην Ιταλία. 

          Στην Πάτρα, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, τα έργα εκτίθενται  από τις 18 έως τις 22 Δεκεμβρίου στην «Αγορά Αργύρη». 

Επιμελητής της έκθεσης: Αντώνης Ράλλης, καθηγητής ιστορίας της τέχνης στο ΑΚΤΟ – Κολλέγιο Τέχνης και Σχεδιασμού – Αθήνα.

Οι  καλλιτέχνες, ο έλληνας Γιώργος Μπότσος και ο ιταλός GiuseppePalumbo είναι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής σκηνής των κόμικς και έχουν συνυπάρξει πολλές φορές σε εκδόσεις και μεγάλες εκθέσεις στις δύο χώρες. Είναι συνεργάτες και οι δύο του περιοδικού Βαβέλ, που συνέβαλε με μοναδικό τρόπο στη διάδοση και την εδραίωση των ποιοτικών καλλιτεχνικών κόμικς στην Ελλάδα. Συνδέονται με την αγάπη τους για το γράψιμο και την αφήγηση, όπως και με την πληθωρική σχέση τους με την εικόνα, καθώς τους διακρίνει μια συνεχής αναζήτηση για διαφορετικές εκδοχές και εκφράσεις μέσα στα πλαίσια του μέσου που δημιουργούν.