Μία από τις μεγαλύτερες γκαλερί της χώρας που έδωσε άλλον αέρα και δυναμική στον χώρο της τέχνης, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Πάτρα.

Η γκαλερί Fine Arts Kapoupoulos λειτουργεί τα τελευταία χρόνια σε μόνιμη βάση σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε μέρη με αυξημένη τουριστική κίνηση, όπως η Πάτμος, οι Σπέτσες, η Μύκονος, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Στην Πάτρα φιλοξενείται στο νεοκλασικό κτίριο της πλατείας Γεωργίου, στο King George Hall, εκεί όπου απόψε, στις 19:30, θα γίνει η μεγάλη δημοπρασία, με έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόκειται για ονόματα που προσεγγίζουν μία μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών ρευμάτων και μοντέρνων τάσεων της εικαστικής αισθητικής και αφορούν το σύνολο της σύγχρονης παγκόσμιας ζωγραφικής.


Το patrasevents.gr μίλησε με τον ιδιοκτήτη και την "ψυχή" της γκαλερί, Βαγγέλη Καπόπουλο, ο οποίος μας εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να έρθει στην Πάτρα και να προχωρήσει σε αυτό το grande εικαστικό γεγονός που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει στην πόλη. 

“Θεωρούμε - και είναι - ότι η Πάτρα είναι μία πόλη με καλλιτεχνική κουλτούρα που θα μπορούσε να αναδείξει μεγάλα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα”. 

Η δημοπρασία αυτή, πέρα από ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός για την Πάτρα, είναι και ένα είδος τεστ για το αν μία τόσο μεγάλη γκαλερί, με ένα σημαντικό όνομα και κύρος στον χώρο των έργων τέχνης μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει μόνιμα στην πόλη μας. 

“Εφόσον έχουμε κάποια θετικά δείγματα γραφής, θα προχωρήσουμε και σε άλλες κινήσεις στην Πάτρα” τονίζει ο κ. Καπόπουλος. “Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Στηρίζουμε την Πάτρα και θέλουμε να μας στηρίξει. 

Σε αυτή την φάση δεν μας ενδιαφέρει τόσο η πώληση, όσο η προσέλευση του κόσμου. Να έρθει δηλαδή στον χώρο και να δει από κοντά τα έργα μεγάλων καλλιτεχνών”. 

Σημειώνουμε ότι το βράδυ στον χώρο του King George Hall, όπου θα γίνει η εκδήλωση, το παρών θα δώσουν τουλάχιστον 10 με 12 καλλιτέχνες τα έργα των οποίων παίρνουν μέρος στην δημοπρασία.

Έτσι, οι φίλοι της τέχνης θα έχουν την ευκαιρία, όχι μόνο να δουν από κοντά όλα αυτά τα σημαντικά έργα, αλλά και να μιλήσουν με τους δημιουργούς τους.