Η Χριστουγεννιάτικη Φάτνη που στήθηκε στην πλατεία Γεωργίου είναι αυτή που κλέβει τις εντυπώσεις στο φετινό Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Πάτρας. 

Αν πέρυσι, τέτοια εποχή, οι Πατρινοί είχαν ξετρελαθεί με το πανύψηλο Χριστουγεννιάτικο έλατο που υπήρχε στην πλατεία, φέτος το σκηνικό που ήδη τους έχει κλέψει την καρδιά, είναι αναμφίβολα η Χριστουγεννιάτικη Φάτνη, η οποία με τον τρόπο που έχει φτιαχτεί έρχεται να δέσει αρμονικά με τα υπόλοιπα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. 

Η Φάτνη είναι φτιαγμένη από ξύλο και κατασκευάστηκε από γνωστό ξυλουργείο της Πάτρας. Εξωτερικά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Αν όμως κάποιος δώσει μεγαλύτερη σημασία και προσέξει τις φιγούρες που υπάρχουν μέσα σε αυτή, θα εντυπωσιαστεί ακόμα περισσότερο. 


Το ρεαλιστικό ύφος των φιγούρων που αποτυπώνουν το σκηνικό της Θείας Γέννησης θα έλεγε κανείς ότι είναι βγαλμένο από κάποιον πίνακα της Ιταλικής Αναγέννησης ή κάποιο σχέδιο του Θεοτοκόπουλου.

Ο βοσκός, με τον γάιδαρό του, που περιμένουν να προσκυνήσουν το Θείο Βρέφος, ο χωρικός που έχει πέσει στα γόνατα, ο Ιωσήφ που παρακολουθεί έτοιμος να παρέμβει και οι Τρεις Μάγοι που έχουν έρθει με τα δώρα, έχοντας ακολουθήσει το Φωτεινό Αστέρι που τους οδήγησε στην Βηθλεέμ.

Όλες οι φιγούρες έχουν μία αλήθεια που βγάζει τον ρόλο της καθεμιάς στο σύνολο του σκηνικού της Αγίας Νύχτας του ερχομού του Χριστού. Ξεχωρίζει από όλες η Παναγία που έχει στο πρόσωπό της το μειλίχιο ύφος και ταυτόχρονα την τρυφερότητα της μάνας προς το μωρό της.

Ο Πέτρος Βρυώνης, η “ψυχή” του καρναβαλικού συνεργείου και ο άνθρωπος που έφτιαξε τις φιγούρες της Φάτνης, σίγουρα έδειξε για ακόμα μία φορά την μεγάλη καλλιτεχνική του αξία.


Η Φάτνη ήδη έχει αγαπηθεί από τους Πατρινούς και δεκάδες είναι οι οικογένειες με τα παιδιά τους που πηγαίνουν εκεί για να φωτογραφηθούν, την στιγμή που δεν έχουν γίνει καν τα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. 

Τα μικρά έλατα που έχουν τοποθετηθεί γύρω από την Φάτνη, αριστερά και δεξιά, μαζί με τα μεγάλα παρτέρια με τα διαφόρων ειδών λουλούδια μπροστά της, έρχονται να συμπληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το σκηνικό. 

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, η Χριστουγεννιάτικη Φάτνη στοίχισε συνολικά 12.000 ευρώ. Ο σχεδιασμός του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που πραγματικά εντυπωσιάζει, έχει την υπογραφή της διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων, Ελένης Αλεξοπούλου. 


Τα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα γίνουν την Τρίτη το απόγευμα, όμως, ήδη δεκάδες Πατρινοί το έχουν επισκεφθεί με την Φάτνη, να έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. Σίγουρα είναι ένα από τα ομορφότερα χριστουγεννιάτικα σκηνικά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα.