Συνέβη τις προάλλες στην Πάτρα, μέσα στην πυλωτή πολυκατοικίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Ένας ένοικος που το είχε ξενυχτήσει λίγο παραπάνω, γυρίζοντας κατά τις 4 τα ξημερώματα στο σπίτι του και αφού είχε πιει τα ποτά του, προσπαθούσε να βρει τα κλειδιά του για να ανοίξει την κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας του.

Κι ενώ ήταν στην προσπάθεια, ξαφνικά έμεινε «κάγκελο». Είδε ένα νεαρό ζευγάρι πίσω από το θυρωρείο, με την κοπέλα να βρίσκεται πάνω στο γραφείο και τον νεαρό στην θέση του θυρωρού, σε ημίγυμνη κατάσταση να επιδίδονται σε αχαλίνωτες ερωτικές περιπτύξεις.

Ο ξενύχτης μας αρχικά έτριψε τα μάτια του, πιστεύοντας ότι δεν μπορεί, είχε πιει λίγο παραπάνω και τον πείραξε. Στη συνέχεια δεν έκανε κάτι. Απόλαυσε το θέαμα που μέσα από την τζαμαρία της πολυκατοικίας ήταν σαν να βρίσκεται σε σινεμά.

Όταν όμως κατάλαβε η κοπέλα ότι κάποιος τους κοίταζε με τα μάτια ορθάνοικτα από την τζαμαρία, κόντεψε να ξυπνήσει την πολυκατοικία από τις φωνές της. Αμέσως έτρεξε ο νεαρός που βλέποντας τον άγνωστο κύριο να ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα κάνοντας τον… Αμερικάνο, τον έκλεισε από έξω.

Του άνοιξε μόνο όταν η κοπέλα ντύθηκε, αφήνοντας τον να μπει στην πολυκατοικία που διέμενε. Το πιο ωραίο από όλα ξέρετε ποιο ήταν; Ότι ούτε ο ξενύχτης και ψιλο-μεθυσμένος ένοικος μίλησε όταν μπήκε μέσα, ούτε το ζευγάρι που μαζεύοντας άρον-άρον τα πράγματα του σηκώθηκε και έφυγε από την πολυκατοικία. Σαν να μην έγινε τίποτα. Αγάπη μόνο…