Χριστούγεννα έρχονται και τα μπαλκόνια των σπιτιών της Πάτρας, έχουν ήδη στολιστεί στα γιορτινά τους. 

Περπατώντας από τους δρόμους της πόλης, μπορεί να δεις πολύχρωμα φωτάκια και στολίδια που ανάβουν κάθε τόσο, δίνοντας τον δικό τους φωτισμό μέσα στην νύχτα, έτοιμα για να υποδεχτούν τον ερχομό των Χριστουγέννων.

Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός τους. Να μεταφέρουν το χαρούμενο μήνυμα της κατά πολλούς πιο όμορφης γιορτής του χρόνου. Έτσι, το καθένα από τα μπαλκόνια της Πάτρας έχει αυτή την περίοδο τον δικό του φωτισμό που παραπέμπει στο στυλ και στον... χαρακτήρα του.

Τον ωραιότερο διάκοσμο, κατά την άποψη μας, δεν τον συναντήσαμε σε κάποιο από τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων των πολυκατοικιών, αλλά σε ένα μικρό μπαλκονάκι νεοκλασικού κτιρίου.

Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτίριο στην αρχή της Ασημάκη Φωτήλα, έξω από το ιστορικό κέντρο της Πάτρας. Το νεοκλασικό αυτό έχει ανακαινιστεί και κοσμεί τον δρόμο και την περιοχή.

Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος και φωτισμός του είναι διακριτικός και παραπέμπει σε μία υψηλού τύπου αισθητική που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία του κτιρίου, κεντρίζουν δίχως άλλο την προσοχή ενός περαστικού.