Εορταστικό σκηνικό στήθηκε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στην Πάτρα. Δεκάδες δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία συμμετείχαν στο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της Φλόγας, το πρωί του Σαββάτου.

Τα παιδιά των σχολείων και των νηπιαγωγείων της Πάτρας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που τους έγινε από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, φτιάχνοντας εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα στολίδια και παιχνίδια, εμπνευσμένα μέσα από την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου.

Οι πάγκοι στήθηκαν από το ύψος της Παντανάσσης έως και την Ερμού, με όλα τα σχολεία να παίρνουν μέρος σε αυτό το εορταστικό μπαζάρ που είχε ένα ιερό σκοπό ο οποίος δεν ήταν άλλος από την ενίσχυση του ταμείου της Φλόγας που εδώ και χρόνια κάνει έναν μεγάλο αγώνα για τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Ο κόσμος γέμισε τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, με δεκάδες οικογένειες να κατεβαίνουν στο κέντρο για να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες των παιδιών, το καθένα από τα οποία είχε τον δικό του πάγκο και τις δικές του δημιουργίες.


Όλες τους ξεχώρισαν για την έμπνευση και την φαντασία, ενώ ήταν βγαλμένες μέσα από τον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων.

Τα παιδιά, άλλωστε, αυτές τις μέρες είναι που πρωταγωνιστούν καθώς χαίρονται μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, και την αθωότητα τους την Γέννηση του Χριστού, με τα προσωπάκια τους να χαμογελούν, δίνοντας την αίσθηση ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. 

Το μπαζάρ της Φλόγας έγινε με απόλυτη επιτυχία και έδωσε στο κέντρο της Πάτρας και ειδικότερα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, έναν άλλο χρώμα, Χριστουγεννιάτικο και εορταστικό. Άλλωστε οι γιορτινές μέρες είναι μπροστά μας.



Χριστουγεννιάτικο Bazzar Φλόγας - Πάτρα 09/12/17