Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ευκολία ή όχι του οργασμού σε μία γυναίκα και οι ειδικοί κάνουν συχνά μελέτες πάνω σε αυτό, σύμφωνα με το baby.

Μια από αυτές, μάλιστα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, συνδέει τα χείλια μιας γυναίκας με την ευκολία οργασμού που μπορεί εκείνη να έχει. Με ποιον τρόπο;

Σύμφωνα με την έρευνα, όσο πιο έντονη είναι η καμπυλότητα του άνω χείλους της γυναίκας τόσο πιο εύκολα επιτυγχάνεται ο οργασμός! Στο κέντρο του άνω χείλους υπάρχει μια μικρή «λακουβίτσα» που ονομάζεται φύμα. Από τις 258 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, όσες παρουσίαζαν έντονη καμπυλότητα του άνω χείλους στο σημείο αυτό ήταν 12 φορές πιο πιθανό να απολαμβάνουν τον οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Πιο συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 95%) των γυναικών με έντονα σχηματισμένο φύμα δήλωσαν ότι καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ για τις γυναίκες με πιο ίσιο άνω χείλος το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 60%.

Κι αν σας φαίνεται κάπως παράξενη αυτή η συσχέτιση, οι ερευνητές εξηγούν πως οι προγεννητικές επιδράσεις που καθοδηγούν την ανάπτυξη του άνω χείλους παίζουν επίσης ρόλο στη νευρολογική ανάπτυξη των γυναικείων γεννητικών οργάνων.