O IANOS διργανώνει το art event του Μιχάλη Καρρά τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο IANOS ART SHOP @ GOLDEN HALL.

Μία παρουσίαση Χειροποίητων αντικείμενων τέχνης και το Νέο γούρι για 2018, μικρογλυπτά, ζωγραφικά αντικείμενα και αντικείμενα design, σελιδοδείκτες, παιδικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα στοιχεία και μοντέρνα υλικά όπως γυαλί, αλουμίνιο και πλεξιγκλάς. Διάρκεια έκθεσης: 11/12 έως 3/1. Η έκθεση πραγματοποιείται στο IANOS ARTSHOP στο ισόγειο του Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι).

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η βασική έμπνευση του Μιχάλη Καρρά προέρχεται από την γεωμετρία και την επιλεκτική αφαίρεση.Μοντέρνα υλικά και ιδιαίτερα στοιχεία  μεταμορφώνονται σε μοναδικά αντικείμενα τέχνης που δένονται δημιουργικά με ημιπολύτιμους λίθους σύγχρονα υλικά. Αλουμίνιο και γυαλί ενώνονται να δημιουργήσουν μικρογλυπτά, πλεξιγκλάς και κορδόνι μεταξιού γίνονται παιχνίδι παιδικό σε μοντέρνα εκδοχή. Η φύση και η μουσική γίνονται η έμπνευση για το σελιδοδείκτη ελιά και το σελιδοδείκτη Βιολί. Ελληνικό κομπολόι από μαύρο όνυχα και μάτι της τίγρης συνδυάζονται με τη γοητεία μιας μεταξωτής φούντας.

Δεν είναι όμως μόνο τα αντικείμενα τέχνης και design...Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει το Γούρι της νέας χρονιά και του σπιτιού.
Η σχεδιαστική γραμμή κινείται σε μοντέρνα εκδοχή αλλά με την γοητεία του κλασσικού και παραδοσιακού. Με το διαχρονικό σύμβολο του ρόδιου να πρωταγωνιστεί και να μεταμορφώνεται σε αντικείμενο design.

Όλα αυτά κάνουν τις “δημιουργίες” του Μιχάλη Καρρά μοναδικές και διαχρονικές αλλά ευχάριστες στην διακόσμηση του σπιτιού μας..

Λίγα λόγια για τον ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΡΑ

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1974 όπου ζει και εργάζεται, με σπουδές στην γραφιστική, τις εικαστικές τέχνες, και το design. Η μεγάλη του αγάπη είναι οι Κατασκευές και ο Βιομηχανικός σχεδιασμός Δημιουργεί αντικείμενα με δυναμική και σε μοντέρνο χαρακτήρα αλλά που έχουν παράλληλα την γοητεία του Κλασσικού, σε αυτό συμβάλλει η λιτή σχεδίαση και η χρήση μοντέρνων υλικών όπως το αλουμίνιο, το γυαλί, τα πολυμερή κ.α. Εμπνέεται τα πράγματα που δημιουργεί μέσα από την γεωμετρία και την επιλεκτική αφαίρεση. Θέλει τα αντικείμενα που σχεδιάζει όταν κάποιος τα έχει να τον ευχαριστούν και να του ομορφαίνουν τον χώρο.

Οι δημιουργίες του υπάρχουν στα ART SHOP IANOS, Μέγαρο μουσικής Αθηνών, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, Costa Navarino Resort, και του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ και σε επιλεγμένες Gallery και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.