Στο Πρωτοδικείο πρόκειται να πάει η υπόθεση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και το θέμα με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της. Το δικαστήριο θα αποφασίσει το πρωί της Παρασκευής τι θα γίνει από εδώ και στο εξής.

Μετά την παραίτηση της Εφορευτικής Επιτροπής θα πρέπει να αναδειχθεί μία προσωρινή διοίκηση, όμως για να γίνει αυτό η πλευρά του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων δυνάμεων που φέρονται να είναι κατά της απερχόμενης διοίκησης (ΠΑΣΚΕ), ζητούν να υπάρχουν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις.

Κάτι όμως που δεν θέλουν πλέον τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης, ζητώντας να συγκροτηθεί ένα προσωρινό Δ.Σ. με βάση τις έδρες που έχει η κάθε παράταξη, με την ΠΑΣΚΕ να έχει σε μία τέτοια περίπτωση την πλειοψηφία.

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ που έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες αυτές τις εξελίξεις ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αφήσει να προχωρήσει η διαδικασία των εκλογών κάτω από αυτές τις συνθήκες, αν δηλαδή δεν υπάρξει μία προσωρινή διοίκηση, με εκπροσώπους όλων των παρατάξεων.

Σημειώνουμε ότι δύο από τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που ήταν στην πλευρά της κ. Παναγοπούλου έχουν αποχωρήσει από την παράταξη της και έχουν συγκροτήσει τον δικό τους συνδυασμό (Δημήτρης Μαρμούτας και Κώστας Σπανός), ενώ με την πλευρά του ΠΑΜΕ έχουν συνταχθεί και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ (ΔΑΚΕ) και το ΣΕΑΜ.

Άρα, η πλευρά της απερχόμενης διοίκησης έχει μείνει με μόλις εφτά μέλη. Σίγουρα η απόφαση του Πρωτοδικείου Πατρών και ο τρόπος που θα συνθέσει τον ορισμό της προσωρινής διοίκησης θα παίξει σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα εξελίξεις όχι μόνο για τις εκλογές, αλλά γενικότερα για το μέλλον του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.