Την παραίτηση της υπέβαλε Εφορευτική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, σε συνεδρίαση που έκανε την Πέμπτη το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα μετά από πρόταση του προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής, Θανάση Γκουρτζούτα, που εγκρίθηκε από τα υπόλοιπα μέλη, η Εφορευτική Επιτροπή υπέβαλε την παραίτηση της, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχαιρεσίες που ήταν να γίνουν ύστερα από δική της πρόταση την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, αναβάλλονται.

Η πρόταση του κ. Γκουρζούτα έχει ως εξής: «Ύστερα από τις επαναλαμβανόμενες παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές της παράταξης ΠΑΜΕ για παρεμπόδιση της διαδικασίας των Αρχαιρεσιών και παραπληροφόρηση των αντιπροσώπων του Ε.Κ. Πάτρας και εν όψει της σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί στο εκλογικό σώμα των αντιπροσώπων στο Ε.Κ. Πάτρας που ευτελίζει τη διαδικασία και εγείρει ζητήματα που δυσχεραίνουν το έργο της Επιτροπής, προτείνω την παραίτησή μας προκειμένου να προχωρήσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας σε προσωρινή Διοίκηση έτσι ώστε να λάβει τέλος ο εξελισσόμενος διασυρμός του Ε.Κ.Πάτρας».

Σύμφωνα πάντως με την Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση και το ΠΑΜΕ η απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής για να ορίσει εκλογές ήταν άκυρη από την στιγμή που η θητεία της είχε λήξει αφού οι αρχαιρεσίες που ήταν να γίνουν, την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκαν οριστικά, ενώ η ημερομηνία που είχε οριστεί, ήταν «αυθαίρετη» χωρίς να γνωρίζει κάτι η πλειοψηφία των μελών. Μένει να δούμε τις εξελίξεις που έρχονται.