Ο Αυστραλός ηθοποιός, Χιου Τζάκμαν απέρριψε κάποτε την πρόταση να υποδυθεί τον Τζέιμς Μποντ, επειδή «ανησυχούσε» ότι θα έμενε κολλημένος ερμηνεύοντας τους ρόλους του 007 και του Wolverine για πάντα.

Όταν οι παραγωγοί των ταινιών Τζέιμς Μποντ αναζητούσαν αντικαταστάτη του Πιρς Μπρόσναν, όπως ανέφερε ο Χιου Τζάκμαν στο Variety, προσεγγίστηκε για τον ρόλο του πράκτορα 007 πριν από τον Ντάνιελ Κρεγκ.

«Ήταν η περίοδος που γύριζα το "X-Men 2" και δέχθηκα τηλεφώνημα από τον ατζέντη μου, ο οποίος με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι για τον ρόλο του Μποντ» ανέφερε ο 49χρονος ηθοποιός.

Ενώ φαινόταν η ευκαιρία της ζωής του, ο Αυστραλός ηθοποιός τόνισε ότι αισθάνθηκε πως η κινηματογραφική σειρά χρειαζόταν αναμόρφωση.

«Απλά αισθάνθηκα ότι τα σενάρια είχαν γίνει τόσο απίστευτα και τρελά και ένιωσα ότι έπρεπε να γίνουν πιο ρεαλιστικά και αληθινά. Και η απάντηση ήταν: "Ω, δεν μιλάς. Απλά πρέπει να υπογράψεις". Ανησυχούσα ότι θα κολλήσω ανάμεσα σε δύο τεράστια franchises με τις σειρές Bond και X-Men. Επίσης, ανησυχούσα ότι μεταξύ του Μποντ και του X-Men δεν θα έχω ποτέ χρόνο να κάνω διαφορετικά πράγματα».

«Προσπαθούσα πάντα να κάνω διαφορετικά πράγματα» συνέχισε. «Αλλά υπήρχε μία περίοδος μεταξύ του "X-Men 3" και της πρώτης ταινίας του Wolverine, που έβλεπα τους ρόλους να γίνονται μικρότεροι. Οι άνθρωποι ήθελαν να παίξω αυτό το είδος του ήρωα αποκλειστικά. Ένιωσα λίγο κλειστοφοβικά», είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Χιου Τζάκμαν έχει ερμηνεύσει διαφορετικούς ρόλους στις ταινίες «Les Miserables», «Prisoners» και επέστρεψε στις θεατρικές του ρίζες με το μιούζικαλ «The Boy From Oz».

Ο ηθοποιός για μία ακόμη φορά εκδηλώνει την αγάπη του για τα μιούζικαλ στην επόμενη ταινία του. Στο «The Greatest Showman», τη βιογραφία του P. T. Barnum (Φινέα Τέιλορ Μπάρναμ), ο Τζάκμαν υποδύεται τον άνθρωπο που δημιούργησε το 1871 το περιοδεύον τσίρκο Ringling Bros και Barnum & Bailey Circus, το οποίο διαφημιζόταν ως «Το καλύτερο Σόου στη Γη» και θεωρείται προάγγελος των εντυπωσιακών θεαμάτων τύπου μιούζικαλ που ακολούθησαν.

Στο μιούζικαλ ο Αυστραλός ηθοποιός χορεύει και τραγουδά με τις συμπρωταγωνιστές του, Ζαν Έφρον, Zendaya και Μισέλ Ουίλιαμς.