Σε μία πόλη που δεσπόζει η ανεργία τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που προκηρύσσονται στον ΟΑΕΔ, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρουν με εκατοντάδες ανέργους να ζητούν έστω και μία προσωρινή δουλειά των 495 ευρώ.

Οι αιτήσεις ανέργων αφορούν 7.180 νέες προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Πατρέων, στον οποίο αναμένεται να απασχοληθούν 993 άτομα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει γνωστή Πατρινή εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενοι θα εργαστούν για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και οι καθαρές αμοιβές τους θα είναι 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75) για όσους είναι μέχρι 25 ετών, ενώ οι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνονται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Η προκήρυξη με τη μοριοδότηση και την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις, καθώς και με τις προϋποθέσεις συμμετοχής ανέργων στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα βγει σύντομα από τον ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και πιθανότατα την προσεχή Παρασκευή.

Τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξη του στην αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης.