Γράφει ιστορία ο Προμηθέας Πατρών και η νίκη που πέτυχε στον αγώνα με τον Άρη, κερδίζοντας τον άλλοτε αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, με το ευρύ 70-40, ένα αποτέλεσμα που έκανε αίσθηση στο πανελλήνιο.

Ο Προμηθέας Πατρών είναι μία ομάδα που εξελίσσεται σε φαινόμενο. Όχι τόσο για την πορεία που έχει φέτος στο πρωτάθλημα της Α1, αλλά κυρίως για τα όσα υπάρχουν πίσω από την βασική ομάδα. Τι υπάρχει; Δεκάδες παιδιά στα τμήματα υποδομής, οργάνωση και φυτώρια, με δασκάλους που γνωρίζουν τι σημαίνει μπάσκετ.

Ο Προμηθέας Πατρών, με τον Βαγγέλη Λιόλιο στην προεδρία, έναν κορυφαίο επιχειρηματία που ξέρει να αποφασίζει, αλλά ξέρει και να ακούει (το βασικότερο), αποτελεί πλέον σε καιρούς χαλεπούς μία ομάδα πρότυπο. 

Οι παίκτες της βασικής ομάδας και όλο το τιμ που την απαρτίζει γιόρτασε τα επινίκια του αγώνα με τον Άρη, το βράδυ του Σαββάτου, σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Πάτρας, γεμίζοντας με λουλούδια το τραπέζι και τους μπασκετμπολίστες να τραγουδούν στην πίστα μέχρι πρωίας.

Μένει να δούμε τι προοπτικές μπορεί να έχει το οικοδόμημα αυτό του Προμηθέα. Γιατί υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι οι προοπτικές αυτές θα απογειωθούν μόνο αν ο Προμηθέας μετονομαστεί σε Παναχαϊκή. Με την ίδια διοίκηση και τους ίδιους ανθρώπους που έχουν φτιάξει αυτή την ομάδα πρότυπο.