Εδώ και χρόνια ο Γεράσιμος Φεσσιάν έχει ξεκινήσει έναν αγώνα για να αλλάξει αυτή η πόλη νοοτροπία ως προς την στάση που έχει προς τα άτομα ΑμεΑ.

Σε πρακτικό επίπεδο, αλλά και σε κοινωνικό. Για να αλλάξει όμως αυτή χρειάζεται να υπάρξει η κατάλληλη εκπαίδευση και η αγωγή προς τις μικρές ηλικίες, να ξεκινήσει δηλαδή η προσπάθεια μέσα από τα σχολεία.

Για αυτό και κάθε χρόνο όταν τον καλούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στα σχολεία για να μιλήσει στους μαθητές ανταποκρίνεται με μεγάλη χαρά. Φέτος ο Γεράσιμος Φεσσιάν πήγε στο 18ο Γυμνάσιο Πατρών και μίλησε στα παιδιά με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου.

Ο ίδιος έγραψε στην σελίδα του στο facebook: "Κάθε χρόνο με αφορμή την 3η Δεκέμβρη με καλούν σε σχολεία ως ομιλητή και συζητούμε για τα ΑμεΑ. Τις εθελοντικές αυτές παρουσίες μου τις αφιερώνω στην μνήμη δυο φίλων.

Του Σπύρου Μαρίνη, για την συμβολή του ως Δασκάλου αλλά και ως υπερασπιστή των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, και του Χρίστου Φραγκίδη γιατί ως Ιατρός πρόκρινε το «κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν»".