Με τον Τζόνι Ντεπ να κράτάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο επόμενο κινηματογραφικό επεισόδιο του μαγικού κόσμου της Tζ. Κ. Ρόουλινγκ, του sequel του "Fantastic Beasts", ο πόλεμος ξέσπασε.

Αναρίθμητοι θαυμαστές του Χάρι Πότερ δεν είναι ικανοποιημένοι με την επιλογή του Ντεπ στο επερχόμενο "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald" (Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ) όμως ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντέιβιντ Γέιτς υπερασπίζεται με σθένος τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην σύζυγο του Άμπερ Χερντ, Τζόνι Ντεπ που θα υποδυθεί τον σκοτεινό μάγο, Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ.


Amber Heard Accuses Johnny Depp Of Domestic Abuse

Ειλικρινά υπάρχει ένα θέμα αυτό το διάστημα, πολλοί άνθρωποι κατηγορούνται για πολλά πράγματα από πολλά θύματα και είναι τρομακτικό" είπε ο Γέιτς στο EW.
"Με τον Τζόνι μού φαίνεται ότι υπήρξε ένα άτομο που τον κατηγόρησε και διεκδίκησε κάτι. Μπορώ να σας πω μόνο για τον άνθρωπο που βλέπω κάθε μέρα: Είναι γεμάτος ευπρέπεια και ευγένεια, και αυτό είναι το μόνο που βλέπω" υπογράμμισε ο Άγγλος σκηνοθέτης. "Όποια κι αν είναι η καταγγελία δεν φαίνεται να ταιριάζει με τον άνθρωπο, με τον οποίο συνεργάζομαι" πρόσθεσε.
Ο Γέιτς επικαλέστηκε επίσης τις ηθοποιούς Γουινόνα Ράιντερ και Βανέσα Παραντί, οι οποίες υπερασπίστηκαν τον Τζόνι Ντεπ όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες.

"Μερικές από τις γυναίκες στη ζωή του Ντεπ έχουν πει το ίδιο πράγμα: 'αυτός δεν είναι ο άνθρωπος που γνωρίζουμε'" τόνισε. "Είναι πολύ διαφορετική από τις υποθέσεις, στις οποίες υπάρχουν πολλές καταγγελίες για πολλά χρόνια και πρέπει να εξεταστούν. Ο Τζόνι δεν είναι σε αυτή την κατηγορία. Έτσι, για μένα, δεν υπάρχει άλλη ανάλυση. Είναι ένα θέμα που έχει λήξει" σημείωσε.Το 2016 προβλήθηκε το "Fantastic Beasts and Where to Find Them" (Φανταστικά Ζώα και πού Βρίσκονται), ταινία φαντασίας, επέκταση του κόσμου των μάγων από τη σειρά ταινιών του Χάρι Πότερ. Παραγωγός και σεναριογράφος ήταν η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέας του Χάρι Πότερ.

Το σίκουελ με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Νοεμβρίου του 2018.
Πολλοί φανατικοί θαυμαστές του Χάρι Πότερ εξέφρασαν διαφωνία για τη συμμετοχή του Τζόνι Ντεπ και με σχόλιά τους στο Twitter δείχνουν ότι δεν ξεχνούν τη δικαστική διαμάχη του ηθοποιού με την πρώην σύζυγό του.
Κάποιοι άλλοι ζήτησαν ευθέως από τη σεναριογράφο Τζ. Κ. Ρόουλινγκ να απομακρύνει τον Τζόνι Ντεπ από την ταινία.
H ίδια δεν έχει απαντήσει.