Στην εκπομπή Annita.gr στο «Ε», μίλησε η μητέρα ενός 14χρονου μαθητή από την Πάτρα που κατήγγειλε ότι ο καθηγητής του σχολείου χτυπούσε τον γιο της και άλλα παιδιά, κατά την διάρκεια του μαθήματος. 

Όπως τόνισε η μητέρα του 14χρονου το σκηνικό ήταν επαναλαμβανόμενο, με τον καθηγητή να τα χτυπάει, στο πλαίσιο της «διαπαιδαγώγησης» τους, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, με σκοπό «για να τα κάνει άνδρες».

Ο γιος της, μάλιστα, δεν είχε δεχτεί μόνο ένα χαστούκι, από τον συγκεκριμένο καθηγητή, αλλά είχε δεχτεί και μία κλωτσιά. Για ποιο λόγο; Για να μην είναι δειλός!
Έτσι ισχυρίστηκε ο καθηγητής. Σύμφωνα με την καταγγελία ο συγκεκριμένος καθηγητής χτυπούσε τα παιδιά, κάνοντας αρχικά «πλάκα» και στη συνέχεια έπαιρνε ακόμα πιο σοβαρά τον ρόλο του, αφού τα χτυπήματα του ήταν αρκετά δυνατά.

Η μητέρα κατήγγειλε το περιστατικό και την συμπεριφορά του καθηγητή στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία «ανακάλυψε» ότι ο καθηγητής έχει βεβαρημένο παρελθόν, αφού εκκρεμούν εις βάρος του ΕΔΕ για παλιότερες υποθέσεις.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο στον εκπαιδευτικό κόσμο της Πάτρας, αλλά και στα ΜΜΕ, ενώ αρκετοί απορούν πώς οι αρμόδιοι φορείς έως τώρα δεν είχαν παρέμβει, αφήνοντας τον καθηγητή να διδάσκει σε παιδιά που βρίσκονται στην εφηβική ηλικία.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:


Σάλος στην Πάτρα: Καθηγητής χαστουκίζει μαθητές …για να τους κάνει άνδρες! (Annita.gr, 2/12/17)